BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.401,45
HABER /  DÜNYA

Bushun Irak inadı sürüyor

ABD Başkanı George Bush, Amerikalıların zafere kadar Irak'ta kalacağını söyledi.

Abone ol

Bush, Florida eyaletindeki Sarasota'da seçimlerden önce düzenlediği toplantıda, Orta Doğu politikasından söz ederken, Amerikalıların gerektiği kadar Irak'ta kalacağını ve vaktinden önce Irak'tan çekilmenin sonuçlarının felakete yol açacağını söyledi.

Köktendinciliğin baskın çıkacağı bir Orta Doğu'da İsrail gibi ülkelerin aşırı düşman güçler tarafından çevreleneceğini, İran'ın nükleer silah sahibi olacağını, hükümetlerin kökten dincilerin denetimine geçeceğini ve Batı'nın petrol ihtiyacını keseceğini belirten Bush, "Bu, hedeflerimize ulaşmadan çekilirsek, gerçeğe dönüşecek bir senaryodur" ifadesini kullandı.

Temsilciler Meclisinin Cumhuriyetçi adayı Vern Buchanan'a destek olmak amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Bush, 5 yıl önce bir okulu ziyareti sırasında 11 Eylül saldırılarının haberini aldığı şehirdeki konuşmasında, "20 yıl sonra, insanlar, 'nasıl olur da tehdidi algılamamışlar' diye sorar. Ben bu tehdidi algılıyorum. İşte bu yüzden de Irak'taki zafer için bir stratejim var" dedi.

Bush, Irak'taki çatışmanın zor olduğunu da kabul ederek, "Ancak Irak'ta biz kazanacağız" ifadesini de kullandı.