BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bush'a verilen en sert tepki!

ABD Başkanı G.Bush'a Irak'ı işgal ettiği gerekçesiyle dünyanın her yerinden tepkiler yağdı. Fakat en sert protestoyu yine ABD'den gördü. Bu protestonun eşi benzeri yok...

Abone ol

ABD'NİN Irak'ı işgal etmesinin ardından birçok ülkede tepki gösterileri düzenlenirken Başkan Bush'a en sert protesto ülkesinde yaşayan bir aileden geldi. Dünya televizyonları son olarak conilerin Felluce'de çoluk çocuk demeden imza attıkları ölümlerin görüntülerini evlerimize kadar sokarken Amerikalı emekli karıkoca Strulolar, Bush'a tepkilerini göstermek için yurtlarından olmayı göze aldılar.

70 yaşında emekli terapist

Kaliforniya'da yaşayan 70 yaşındaki emekli çocuk terapisti Rodney Strulo ile 61 yaşındaki emekli işkadını eşi Susan Strulo, Amerika'daki varını yoğunu satarak ve 4 çocuklarını geride bırakarak Türkiye'ye yerleştiler. Rodney Strulo, Bush'a sert eleştri oklarını yönelterek, Saddam'dan Usame Bin Laden'e kadar birçok siyasi aktörün ABD Başkanı'nın adamı olduğuna inandığını söylüyor. 11 Eylül saldırılarının da CIA'in tezgâhı olduğunu savunan Strulo, "ABD'nin Irak'taki ve tüm dünyadaki tutumu tam bir vahşet" diyor.

Amerika'nın dışarıdan görüldüğü gibi insan haklarının doyasıya yaşandığı bir ülke olmadığına dikkat çeken Strulo, "Amerikalılar hiçbir dönemde ülkelerinde yaşadıklarına bu kadar pişman olmadılar. Bırakın yabancıları bizim bile canımıza tak etti. Tamamen bir korku imparatorluğu inşaa ediliyor" dedi.

Zorla demokrasi götürülemez

Tarihin hiçbir döneminde başkasına silah zoruyla demokrasi götürmek isteyen insanların başarılı olamadıklarının altını çizen Strulo, "11 Eylül saldırılarının da arkasında Amerika'nın, yani CIA'in olduğunu düşünüyorum. O saldırıda uçakları kullananların da özel eğitimden geçirildiğine inanıyorum. Bu kadar mükemmel bir güvenlik sistemine rağmen iki tane uçağın göz göre göre en önemli iki kuleye girmesini başka türlü açıklamak mümkün değil. Zaten Amerika da Hollywood filmlerindeki gibi değil. Bu kadar şeyin üst üste tesadüf olması mümkün değil. Bana göre büyük bir komplonun içerisindeyiz" diye konuştu.

Şimdi en azından vicdanımız rahat

EŞİYLE beraber 'gemileri yakarak' Türkiye'ye gelen Susan Strulo, Amerika'nın Felluce'deki operasyonunu televizyonda izlerken gözyaşlarını tutamadığını dile getirdi. Küçücük çocukların ayakları çıplak bir şekilde koşturduklarını gördüğü zaman yüreğinin cız ettiğini belirten Strulo, "Bir şeyler yapmalıydık. En sert tepkiyi vermeliydik. Ülkemizi terk ederek vicdanımızı rahatlattık. Artık bizim ülkemiz Amerika değil ve biz suçsuz insanların ölmesinden sorumlu olmayacağız. Ülkemi terk etmekte bir an tereddüt etmedim" dedi. Bayan Strulo, Amerika'da basının da Bush yanlısı tavır aldığını belirtti.

Satılık tabelası komşuları şoke etti

AYRILIK kararı aldıkları zaman komşularının çok şaşırdığını anlatan Susan Strulo, evlerine satılık tabelası astıklarına çocuklarının bile inanamadığını söyledi. Çocuklarının ikisinin İngiltere'de, ikisinin de Amerika'da yaşadığını kaydeden bayan Strulo, "Kararımızı açıkladığımız zaman neye uğradıklarını şaşırdılar. Geçici bir tepki sanarak üzerinde durmadılar. Vedalaşmaya gittiğimiz zaman ise ne kadar ciddi olduğumuzu anladılar" dedi. 5 gün önce geldikleri İstanbul’un keyfini çıkaran Strulo çifti şimdi Bodrum'da kendilerine uygun bir ev arıyor. Amerikalı emekli çift, köfte ve ayranı çok seviyorlar.


HALKA OLAYLARA TERCÜMAN


bus