BIST 10.806
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.429,38
HABER /  DÜNYA

Busha inat Suriyeye gidiyor

Beyaz Saray karşı çıkıyor ama o gitmekte kararlı. Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi Suriye'yi ziyaret edecek.

Abone ol

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, Beyaz Saray'ın karşı çıkmasına rağmen gelecek günlerde Suriye'yi ziyaret edeceği bildirildi. Pelosi'nin sözcüsü Brendan Daly, yaptığı açıklamada, "Pelosi ve beraberindeki heyetin, Irak Çalışma Grubu'nun tavsiyesi üzerine aralarında Suriye'nin de bulunduğu Orta Doğu'daki hükümet temsilcileriyle ABD ve bölgeyi etkileyen bir dizi güvenlik konusunu görüşmeyi planladığını" söyledi.

Pelosi, ABD'de geçen ocakta Temsilciler Meclisi Başkanı seçilmesinden bu yana Orta Doğu'ya yaptığı ikinci ziyaret çerçevesinde dün İsrail'e geldi. İsrail'de bir dizi temaslarda bulunacak Pelosi'nin Orta Doğu'ya yaptığı bu ikinci ziyaret, Temsilciler Meclisi Başkanının Beyaz Saray'ın dış siyasette tek yetki sahibi olmasına izin vermeye niyetli olmadığı şeklinde değerlendiriliyor.

İsrail'den sonra Suriye'ye geçmesi beklenen Pelosi, Şam'ı ziyaret edecek ilk üst düzey Kongre üyesi olacak. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack de gazetecilere yaptığı açıklamada, "Suriye'ye bu tür üst düzey yetkililerin gitmesi için uygun bir zaman olmadığını düşünüyoruz" dedi.

Sözcü, Suriye'nin terörü destekleyen, Lübnan'daki Sinyora hükümetini yıkmaya çalışan ve Irak'a yabancı savaşçıların girmesine izin veren bir ülke olduğunu iddia ederek Pelosi'nin ziyaretinin kötü bir fikir olduğunu savundu.