BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,09
ALTIN 2.464,81
HABER /  DÜNYA

Bush, Papa ile görüşecek

Papa'nın, Cuma günü gerçekleşecek görüşmede Bush'u, Ortaçağ'dan kalma bir kulede ağırlayacağı açıklandı

Abone ol

Papa 16. Benedict'in, Avrupa'yı ziyaret edecek olan ABD Başkanı George W. Bush ile bu hafta sonu Ortaçağ'dan kalma bir kulede görüşme yapacağı açıklandı.

Papa 16. Benedict ile ABD Başkanı Bush, görülmedik bir protokol ile bu hafta sonu bir araya gelecek. Cuma günü Bush'u ağırlaması planlanan Papa'nın, normalde bu görüşme için St. Peter's Meydanı'na bakan Apostolic Palace'ı tercih etmesi beklenirken, geçtiğimiz Nisan ayında ABD'ye yaptığı ziyarette Bush tarafından Beyaz Saray'da son derece iyi bir şekilde karşılanmasına jest olarak, Bush'u Vatikan bahçesindeki Ortaçağ'dan kalma St. John Kulesi'nde ağırlayacağı öğrenildi.

Papa ve Bush'un görüşmelerinin ardından Vatikan bahçesinde gezinerek, Madonna ve Meryem Ana heykellerine bakacakları, daha sonra da Sistine Chapel's Choir'ın solistlerinin performansını dinleyecekleri açıklandı.

Çarşamba günü Roma'ya gelecek olan Bush, perşembe günü Slovenya, Almanya, İtalya ve Fransa'ya kısa ziyaretlerde bulunduktan sonra eşi Laura Bush, ABD'nin Vatikan Büyükelçisi Mary Ann Glendon'la birlikte Papa'yı ziyaret edecek.