BIST 10.251
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.407,19
HABER /  GÜNCEL

Aponun avukatının oyunu

TSK'nın Kuzey Irak operasyonlarını mahkemeye taşıyacak davanın arkasından Öcalan'ın avukatı çıktı.

Abone ol Türkiye'nin terör örgütü PKK yuvalarına yönelik Kuzey Irak'ta düzenlediği operasyonları siviller zarar gördüğü gerekçesiyle Strasbourg'taki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıyacak davanın arkasından teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın İngiliz avukatı Mark Muller çıktı.

Davayı açacak kuruluş olan Kürt İnsan Hakları Projesi'nin başında ise, önce terör örgütü PKK’ya üye olduğu gerekçesiyle Azerbaycan’ın sınırdışı ettiği ve örgütün Avrupa sorumlularından olan Kerim Yıldız bulunuyor.

Londra'da bulunan, ‘Kürt İnsan Hakları Projesi' adlı kuruluşun, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a yaptığı sınır ötesi operasyonlarla ölüm ve hasara yolaçtığı iddiasıyla Türkiye aleyhine AİHM'de dava açıyor. AİHM'ye açılacak davanın arkasında teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın İngiliz Avukatı Mark Muller çıktı.

Türkiye'nin, Ekim ve Aralık aylarında yaptığı hava operasyonunda evlerini kaybettikleri öne sürülen Kuzey Iraklı köylüler adına açılacak olan davayla ilgili The Guardian Gazetesi’ne konuşan ve dava dosyasını AİHM’e sunan Mark Muller, bazı sivillerin operasyonlar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirterek, sivillerin insan haklarının ihlal edildiğini iddia etti.

Davayı açmaan kuruluş olan Kürt İnsan Hakları Projesinin başında ise, daha önce PKK üyesi olduğu gerekçesiylye Azerbeycan’dan sınır dışı edilen örgütün Avrupa sorumlularından Kerim Yıldız bulunuyor. Aynı kuruluş, 1995 yılında da Kuzey Irak’ta 7 çobanın öldürülmesiyle ilgili AİHM’e bir dava açmış ancak, ölümlerinde Türk askerlerinin sorumluluğu olduğunu kanıtlayamamışlardı.