BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.490,39
HABER /  GÜNCEL

Bursa'yı simsiyah dumanlar kapladı!

Bursa'da bir tekstil fabrikasında dün sabah saatlerinde çıkan yangın yaklaşık 12 saat sonra kontrol altına alındı. Bursa semaları simsiyah dumanlarla kaplanırken, çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale etti.

Abone ol

Bursa'da organiza sanayi bölgesindeki bir tekstil fabrikasında çıkan yangın 7 saat boyunca söndürülemedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve civardan gelen itfaiye ekiplerinin de müdahale ettiği yangında, suyu biten araçları Orman Bölge Müdürlüğü'nün arazözleri de su takviyesi yaptı.

Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde 6 bin metrekare alana kurulu Işıksoy Tekstil Fabrikası'nda dün sabah saatlerinde bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın, etkisini iyice artırdı.

YANGIN GİDEREK BÜYÜDÜ

Dün sabah saatlerinde başlayan ve gece boyu devam eden yangın, fabrikanın diğer bölümlerine de yayıldı. Kontrol altına alınan yangına 20 civarında itfaiye aracı müdahale ediyor. Suyu biten araçlara, Belediye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri su takviyesi yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri de Bursa'ya gelerek yangına müdahale etti.

BURSA SEMALARI SİYAH DUMANLA KAPLANDI

İtfaiye ekipleri, yangının ek binaya sıçramadan söndürülebilmesi için büyük mücadele verdi.. Buna karşın fabrikadan yükselen alevler gökyüzüne kadar ulaştı. Fabrikadan yükselen siyah duman Bursa semalarını kapladı. 

Öte yandan 2 işçi ile bir itfaiye erinin dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldığı yangında, içeride kimyasal maddelerin alev alması tehlikesine karşın vatandaşlar bölgenin dışına çıkartıldı. 112 sağlık ekiplerinin yanı sıra AFAD, AKUT, UMKE ve NAK ekipleri bölgede hazır bekletildi.