BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.396,74
HABER /  GÜNCEL

Bursaspor taraftarı böyle dalga geçti

Şükrü Saraçoğlu stadında Bursaspor taraftarının dalgaya aldığı tezahürat stad hoparlörü tarafından bastırıldı.

Abone ol

Şükrü Saracoğlu'nda "Sahaya atlayın, şampiyonluğu kutlayın" diye bağırmaya çalışan Bursasporluların sesi de hoparlörle bastırıldı. Bursaspor taraftarlarının taşkınlıkları sonucu kulübün ceza alması bekleniyor.

Fenerbahçe'nin Bursaspor ile yaptığı mücadeleye sarı-lacivertli taraftarlar adeta şampiyonluk maçı gibi ilgi gösterdi. Biletleri günler öncesinden tükenen karşılaşma için erken saatlerden itibaren Kadıköy’e gelen Fenerbahçeli taraftarlar, Şükrü Saracoğlu Stadı tribünlerindeki yerlerini alır almaz da görkemli şovlara başladı.

18. ŞAMPİYONLUK BASKISI TERS TEPTİ

Karşılaşma başlamadan önce Türk Telekom kale arkası tribününde yapılan koreografi ile bu sezon sonu beklenen 18. şampiyonluk resmedildi. Sarı, lacivert ve beyaz kartonlarla kupa resmi oluşturulurken, kupanın üzerinde "18" yazıldı. Ancak 0-0 biten maçın ardından liderlik Trabzonspor’a kaptırıldı. Buna rağmen sarı-lacivertli taraftarlar takıma sahip çıkarak tribünlere çağırdı, kalan 7 hafta için destek verdi.

ŞAMPİYONLUK İÇİN SALDIR FENERBAHÇE

İki tribün arasında açılan pankartta ise "Şampiyonluk için saldır Fenerbahçe" yazısı yer aldı. Susmadan takımlarını destekleyen taraftarlar, beraberliğe rağmen maç sonunda futbolcuları tribünlere çağırarak alkışladı.

Fenerbahçeli taraftarların küfürlü tezahürata karşı hazırladıkları "Küfür etme ettirme" ve "Küfür etme şampiyonluktan etme" yazılı pankartlara da tribünlerde yer verildi.

BURSASPORLULAR TAHRİK ETTİ

Bursaspor taraftarı da Fenerbahçe maçında takımını yalnız bırakmadı. Yeşil-beyazlılar 2 bin 500 kapasiteli misafir tribünü doldurdular. Maçın başında meşale şova başlayan, çatapatları ve maytapları patlatarak Fenerbahçe tribünlerine atan Bursasporlular kısa süreli gerginliğe neden oldular. Fenerbahçeli taraftarlar tahrike kapılsa da uzun süren patlama sesleri ve sis dumanına rağmen takımlarını desteklemeyi tercih ettiler.

SADECE TEXAS PANKARTI AÇILDI

Bursaspor taraftarının geçen yıl kaçan şampiyonlukla ilgili olarak Fenerbahçe’yle dalga geçmek adına pek çok pankart hazırladığı ancak bunların İstanbul’a getirilmesine izin verilmediği öğrenildi. Yeşil-beyazlılar yalnızca TEXAS yazılı pankart açabildi.

"Sahaya atlayın, şampiyonluğu kutlayın" diye bağırmaya çalışan Bursasporluların sesi de hoparlörle bastırıldı. Bursaspor taraftarlarının taşkınlıkları sonucu kulübün ceza alması bekleniyor.

MAÇ ÖNCESİ VE SONRASINDA OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Maç öncesinde Şükrü Saracoğlu Stadı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Fenerbahçe’nin sahasında oynadığı her maç için alınan güvenlik tedbirleri Bursaspor maçında artırıldı. Sarı-lacivertli takımın geçen yıl Bursaspor’a 2-0’dan 3-2 kaybettiği maç ve şampiyonluğun Yeşil-beyazlı takıma kaptırılması nedeniyle oluşabilecek öfkeyi göz önünde bulunduran polis geniş güvenlik önlemi aldı. Bursasporlu taraftarlar stada toplu şekilde giriş yaparken, Migros kale arkası tribününe giden tüm yollar kapatıldı. Güvenlik kordonu eşliğinde gelen Bursasporlu taraftarlar, tezahüratlar yaparak tribünlerine girdi. Yeşil-beyazlı taraftarlar ile Fenerebahçeli taraftarlar arasında herhangi bir olay yaşanmadı.