BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,97
ALTIN 2.449,87
HABER /  GÜNCEL

Burnundan taş çıktı! İnanılmaz olay

Böbrekte duymuştu da bu kez taş yapan burun olunca şaşkınlık yarattı. Oysa bu nadir görülen bir hastalık.

Abone ol

Kumlucada'da yaşayan ve uzun süredir burun tıkanıklığı, akıntı, baş ağrısı ve uyku bozukluğu rahatsızlığı olan Fadime Yiğit'in burnunda, nadir görülen ''Rinolit'' denilen burun taşı olduğu belirlendi.

Kumluca'da yaşayan Fadime Yiğit (52) iki gün önce, yaklaşık 3 yıldır burun tıkanıklığı, akıntı, baş ağrısı ve uyku bozukluğu çektiğini belirterek Kumluca Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz polikliniğine başvurdu.

RİNOLİT DENİLEN TAŞ

Yiğit'i muayene eden uzman Dr. Murat Kar, hastada tıpta nadir görünen ''Rinolit'' denilen burun taşı olduğunu tespit etti ve ameliyat olması gerektiğine karar verdi. Yaklaşık 30 dakika süren ameliyatla Yiğit'in burnunda oluşan taşlar temizlendi.

Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Kar, bu tip vakaların tıpta çok az görüldüğünü söyledi. Normal gözle bakıldığına burun taşlarının yeşilimsi, gri renkli ve düzensiz olarak görüldüğünü ifade eden Kar, ''Burun taşları burun boşluğunda unutulmuş bir yabancı cisim ya da kan pıhtısı üzerinde kalsiyum, magnezyum ve fosfat tuzlarının çökelmesiyle oluşur. Tedavi için mutlaka ameliyat yapılması gereklidir. Hastamızın ameliyatı çok başarılı geçti ve sağlığına kavuştu'' dedi.

ZOR NEFES ALIYORDU

Fadime Yiğit ise 3 yıldır burun tıkanıklığı, zor nefes alma, baş ağrısı şikayetleri olduğunu anlatarak, son zamanlarda çok çabuk hastalandığını söyledi.

Şikayetlerinin artması üzerine Kumluca Devlet Hastanesi'ne geldiğini belirten Yiğit, ''Doktor bey muayene ederken sağ burun deliğimde yabancı bir cismin olduğunu ve bunun taş olabileceğini söyledi. Çok şaşırdım. Ameliyattan sonra burun tıkanıklığım ve kötü kokulu burun akıntısı şikayetim tamamen geçti'' diye konuştu.

Yiğit, ameliyatını gerçekleştiren Dr. Murat Kar'a teşekkür etti.