BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Burkay karşılamasındaki ilginç ayrıntı!

Türkiye'ye dönüşü büyük ilgi uyandıran Kürt yazar ve siyasetçi Kemal Burkay'ın karşılanmasıyla ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

Abone ol

31 yıllık sürgün hayatından sonra Başbakan Erdoğan'ın çağrısı ile Türkiye'ye dönen Kürt yazar ve siyasetçi Kemal Burkay'ın İstanbul havalimanında Vali Yardımcısı tarafından Kürtçe sözlerle karşılandığı ortaya çıktı.

Bu ayrıntıyı Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür bugünkü köşesine taşıdı. Yazısında Türkiye'deki değişimi anlatan Övür bunun göstergelerinden biri olarak da havalimanındaki karşılamayı anlatarak şunları yazdı:

"Doğrusu PKK-DTK ve BDP ekseninde güçlenen Kürt siyasetinin "sivilleşmeye evrilmesi" veya onun dışında "sivil bir ses" arayışı hep var. Çünkü Türkiye'de "devlet ve siyaset" değişti ve değişiyor. Burkay'ın Atatürk Havaalanı'nda karşılanmasında bile bunu görmek mümkün.

Çok değil 12 yıl önce Öcalan, Kenya'da yakalanıp uçakla Türkiye sınırına girdiğinde yüzü maskeli komutan şöyle diyordu:

"Memleketine hoş geldin..."

Önceki gün yine bir Kürt lider Yeşilköy havaalanından Türkiye'ye girerken durum çok farklıydı. Kemal Burkay, bu kez diplomatların kullandığı bölümden Türkiye'ye giriyor ve onu elinde çiçekle İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın karşılıyor ve şöyle diyordu:

"Tu bi xêr hati Welatê xwê..."

Sivil iktidar, sivil siyasetçiyi böyle karşılıyor. Bu Türkiye'nin 12 yılda nasıl değiştiğine işaret. Türkçe karşılamadan Kürtçeye geçiş simgesel de olsa önemli. Ancak sadece "sözde" değil "özde" de bir değişim yaşandığını görmek gerekiyor."