BIST 9.762
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.432,30
HABER /  DÜNYA

Burada kuru fasulyenin fiyatı 7 lira

Türkiye genelinde kuru fasulyenin fiyatları ikiye, üçe katlanırken, kuru fasulyenin üretim merkezlerinden biri olan Yozgat’ta fiyatlar 6 ile...

Abone ol

Türkiye genelinde kuru fasulyenin fiyatları ikiye, üçe katlanırken, kuru fasulyenin üretim merkezlerinden biri olan Yozgat’ta fiyatlar 6 ile 7 lira arasında değişiyor.
Türk halkının özellikle kış mevsiminde en çok tükettiği ürünlerden biri olan kuru fasulyenin kilosu ikiye üçe katlanırken, fasulyenin üretim merkezlerinden biri olan Yozgat’ta fiyatlar fazla değişmedi. Yozgat bakliyatçılar çarşısında kuru fasulyenin kilosu 6 ile 7 lira arasında satışa sunuluyor. Bakliyatçılardan Necati Duyar, Yozgat’ta kuru fasulye fiyatlarında fazla bir değişiklik olmadığını belirterek, “Biz bakliyatçılar olarak ürünü direk çiftçiden alıp vatandaşa satıyoruz. Aracı olmadığı için üzerine az bir kar ekleyip vatandaşa satıyoruz. Biz de kuru fasulyenin kilosu büyüklüğüne göre değişiyor, küçük olanı 6, büyük olanı ise 7 liradan satıyoruz. Vatandaşımızda memnun oluyor biz de” dedi.
Marketlerde fiyatların 11 liraya kadar çıktığını ifade eden Duyar, “Biz elimizdeki stok bitinceye kadar aynı fiyattan satacağız. Yozgat’ın fasulyesi kaliteli fasulyedir, biz sadece Yozgat değil il dışına da satıyoruz. Vatandaşlar Yozgat’ta yakılarına sipariş veriyorlar, onlarda buradan alıp götürüyorlar” dedi.
Fasulye alan vatandaşlardan Atilla Ertuğrul da marketlerde yüksek olduğunu, bakliyatçılarda da fiyatların düşük olduğunu duyduğunu belirterek, “Ben de buraya geldim sağ olsunlar fiyatlara zam yapılmamış 6-7 liradan satıyorlar ben de 3 kilo alacaktım marketlere göre ucuz olunca daha fazla alıyorum. Bunu yaz mevsiminde almış olsaydık daha ucuza alırdık” diye konuştu.
Öte yandan, kuru fasulyeye gelen zamlar, Yozgat’taki lokantalarda pişen yemeğe de yansımadı. Lokantacılar, fasulyeyi yazın toptan aldıklarını ve bir kış mevsimi süresince de aynı fiyattan satılacağını ve kuru fasulye yemeğinin porsiyonunun 6 lira olduğunu söyledi.
(İHA)