BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,82
ALTIN 2.412,75
HABER /  GÜNCEL

Bünyamin Adanalı arka kapıdan çıktı

Bahçelievler katliamı davası sanıklarından Bünyamin Adanalı tahliye oldu!

Abone ol
Ankara Bahçelievler katliamı davası sanıklarından Bünyamin Adanalı, tutuklu kaldığı Çanakkale Kapalı Cezaevi'nden tahliye oldu.

3. Yargı Paketi çerçevesinde yapılan düzenlemeden sonra cezaevlerinde tahliyeler devam ediyor. Bahçelievler katliamı davası hükümlülerinden Bünyamin Adanalı da cezasını çektiği Çanakkale Kapalı Cezaevi'nden tahliye oldu.

ARKA KAPIDAN GİZLİCE ÇIKTI

Adanalı, cezaevine gelen iki polis otosu ile Çanakkale Askerlik Şubesi'ne götürüldü. Burada askerlik işlemlerinin kontrol edilmesinin ardından arka kapıdan gizlice serbest bırakıldı.

KARDEŞİ KARŞILADI

Adanalı'yı kardeşi Hasan Adanalı karşılamaya geldi. Avukatı ile beraber önce cezaevine gelen kardeş Adanalı, burada teslim alamayınca daha sonra askerlik şubesine gelerek kardeşi ile görüştü.

BAHÇELİEVLER KATLİAMI

Olay; 9 Ekim 1978 tarihinde meydana geldi. 7 Türkiye İşçi Partili öğrenci Ankara'nın Bahçelievler semtindeki evlerinde basılarak öldürüldü. Bahçelievler katliamı davasından yargılanan, Haluk Kırcı, Ünal Osmanağaoğlu, Bünyamin Adanalı, 7'şer kez ölüm cezasına mahkum edilmişler, ölüm cezalarının kaldırılması üzerine bu cezaları ağırlaştırılmış ömür boyu hapse çevrilmişti.