BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.438,38
HABER /  DÜNYA

Kol timsahın midesinden çıkarıldı ama

Florida'da aşırı sıcaklardan bunalan 17 yaşındaki bir genç, girdiği nehirde timsahın saldırısına uğradı.

Abone ol

ABD’nin Florida eyaletinde ‘‘Jaws’’ filmini andıran bir olay yaşandı. Genç Amerikalı, timsahın elinden ancak kolunu vererek kurtuldu.

Timsah gencin dirsek itibariyle ısırdığı kolunu kopardı. Kolunu timsaha kaptırdıktan sonra kendisini kıyıya atarak koşan genç bölgedeki insanların yardımı ile hastaneye kaldırıldı. Kaleb Langdale isimli kişinin kopan kolunu aramak için nehirde timsah avına çıkan Florida Balık ve Yaban Hayatı Koruma Derneği yetkilileri hayvanı ölü olarak ele geçirdi. 

KOL ZARAR GÖRDÜĞÜ İÇİN DİKİLEMEDİ

Langdale’nin kopmuş kolu timsahın midesinden çıkarıldı. Ancak doktor timsahın kopardığı koldaki dokuların fazlasıyla zarar görmesinden dolayı yerine dikilmesinin söz konusu olamayacağını söyledi.

3 metreden daha uzun olan timsahı vurarak öldüren Yaban Hayatını Koruma Derneği yetkilileri, olayın Caloosahatchee nehrinde vuku bulduğunu bildirdi. Pazartesi yaşanılan talihsiz olayın sonunda Langdale’nin sağ kolunu kaybettiği ancak salı günü itibariyle hayati tehlikeyi atlattığı kaydedildi.

Olayın görgü tanıklarından Matt Baker, nehirde Langdale ile arkadaşının yüzdüğü esnada bir timsahın aniden ortaya çıkarak kolunu dirsek yukarısından kaptığını söyledi. Timsahın kolu ısırdıktan sonra Langdale’yi suyun altına çektiğini belirten Baker, kolun kopmasıyla Langdale’nin timsahtan kurtulup kıyıya kaçtığını aktardı. Olayın yaşandığı esnada Langdale ile birlikte yüzen arkadaşı Gary Beck’in hemen sudan çıktığını belirten Baker, talihsiz gencin timsahtan kurtulup kıyaya geldiğinde yardım için bağırdığını söyledi.

TİHSAHLARIN ÇİFTLEŞME DÖNEMİ

Balık ve Yaban Hayatı Koruma Derneği yetkilileri Langdale’nin yüzdüğü nehir ile yine aynı vilayet (County) sınırları içinde olan Okeechobee gölünde büyük timsahların yaşadığına dikkat çekti. Aynı dernek bu dönemde timsahların çok agresifleştiklerini zira bu aylarda hayvanların çiftleşme dönemi olduğuna vurguda bulunarak, insanların güvenli olmayan sularda yüzmemelerini tavsiye etti.

Geçtiğimiz ay da hava botu (airboat) kaptanı turistlere tur verdiği bir anda 3 metre boyunda bir timsahın saldırısı sonunda elinden yaralanmıştı. Balık yakalamak için elini suya daldıran kaptan, bir anda timsahın saldırısı ile karşı karşıya kalmıştı.

Florida eyaletinde 1948’den bu zamana kadar 224 insan timsah saldırısı nedeniyle yaralandı. Saldırıya uğrayanlardan 22 kişi ölümcül derecede yara aldı.