BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.420,13
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bunlarda mı terörist?

CHP İstanbul milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Bakan Egemen Bağış'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Sezgin Tanrıkulu'nun açıklamarı ve soruları şöyle:

30 Mayıs’tan itibaren Taksim’deki Gezi Parkı’nı korumak isteyen yurttaşlara yönelik sert polis müdahalesi, tepkinin tüm ülkeye yayılmasına sebep olmuş, kolluk güçlerinin uygulamaları halkta adeta infial yaratmıştır. Hükümet ise yurttaşların bu tepkisini anlamak yerine toplumsal düzlemde kutuplaşmayı körükleyen, yurttaşı yurttaşla karşı karşıya getirmeye çalışan tehlikeli bir politikayı benimsemiştir. 6 Haziran 2013 tarihinde İngiliz BBC kuruluşu Orta Doğu editörü Jeremy Bowen’a verdiğiniz mülakatta, halkı gösterilere katılmaları için teşvik eden ‘On bir terörist grup belirlediklerini’ ve gösterilerin ‘vandalizm’e dönüştüğünü iddia etmiştiniz.

Bu bağlamda;

1-28 Aralık 2011 tarihinde Uludere’de hava operasyonu neticesinde öldürülen 15 yaşlarındaki Seyit Encü, Özcan Uysal (15), Mehmet Encü, Nevzat Encü, Hamza Encü, Şervan Encü, Cemal Encü adlı vatandaşlarımız da terörist miydi?

2-İstanbul Taksim Gezi Parkı’ndaki direnişe destek vermek amacıyla Hatay’da sokağa çıkan ve başına aldığı kapsül-kurşun darbeleri sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Abdullah Cömert de terörist miydi?

3-Gezi Parkı için sivil, barışçıl ve demokratik gösteriler düzenleyen binlerce yurttaşımız da terörist midir?

4- Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Haziran gecesi yurtdışı dönüşünde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kendisini karşılayan yurttaşlara seslenirken, “Bir emrin yeter”, “Yol ver gidelim Taksim’i ezelim” sloganları atanlar da terörist olarak kabul edilmeli mi?

5- Başbakan tarafından gecenin bir vakti adeta şova dönüştürülen mitingi organize eden iktidar partiniz örgütleri, insanları gösterilere katılmaları için teşvik ettiklerinden, ''Ezelim, bir emrin yeter'' şeklindeki tezahüratlara neden olduklarından, en azından bu tür tezahüratların atılmasına sessiz kaldıklarından dolayı terörist olarak kabul edilmeli midir?