BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,85
ALTIN 2.436,10
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bunlar sana yakışmıyor Sayın Başkan!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4+4+4'lük yeni eğitim sistemi tasarısıyla ilgili TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı AK Parti'li Nabi Avcı'ya yüklendi.

Avcı'nın entellektüel birikimiyle altına imza attığı attığı tasarının tezat oluşturduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Nabi Avcı o koltukta oturacak, vicdanını pazarlayacak. Bir makam aracın olacak, Erdoğan sırtını sıvazlayacak. Bunlar sana yakışmıyor Sayın Avcı" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu'nun ana gündem maddelerinden biri 4+4+4'lük eğitim sistemiydi. Kılıçdaroğlu'nun hedefinde ise Başbakan Erdoğan ve AK Parti'li Nabi Avcı vardı.

PEDAGOJİKMİŞ!

Sayın Recep Tayyip Erdoğan dedi ki:

'Yaptığımız düzenleme ideolojik değil, pedagojik'

Ben adım gibi eminim pedagojinin ne demek olduğunu bilmediğine adım gibi eminim.

SÖZDE KONUŞACAKLARDI

Ne hikmetse komisyondaki 150 AKP'li milletvekili konuşmak için geldiler oraya ama konuşmadılar. Neden? Çünkü gerek yok. Tayyip Bey öyle talimat verdi. Bastılar orayı CHP'lileri konuşturmadılar.

Bir öğretmen komisyon başkanı Nabi Avcı'ya mektup yazmış. Buradan soruyorum Sayın Avcı'ya:

O mektubu okudun mu?

Senin öğretmenin bu düzenleme yanlıştır diyor. Sen yılların entellektüel birikimini bir kenara itip, o koltukta oturacaksın ve vicdanını pazarlayacaksın.

Niye?

Bir makam aracım olsun, Erdoğan sırtımı sıvazlasın diye . Bunlar sana yakışmıyor Sayın Avca.

NEDEN KARŞISIN?

Başbakan Erdoğan'a 'Neden 8 yıllık eğitimi karışsın' diye sordular. Verdiği yanıta bir bakın0

'Zorbalıkla gelen düzenlemeyi biz demokrasiyle kaldırıyoruz.'

Yüreğinde kin var senin. 8 yıllık eğitimin bir tek olumsuzluğunu içeren rapor çıkar anlayacağım derdini.

KENDİ PLANLARIN SENİ YALANLIYOR

9. Kalkınma Planı var önümüzde. 2007-2013 yılları için hazırlandı. AKP hazırladı. Görüşüldü, kabul edildi.

Ne diyor bu plan?

'Zorunlu temel eğitimin 8 yıla çıkarılmasıyla öğrenci sayısında büyük artış yaşanmıştır. İlköğretimden orta öğretime geçiş artmıştır. 15-19 yaşındaki kadınların eğitim süresi 4 yıldan 5.2'ye çıkmıştır. 5 yılın sonunda eğitim sisteminden kopacak olan 3.5 milyon çocuk eğitime kazandırılmıştır.'

Bunları ben değil. AKP'nin raporları söylüyor. Şimdi diyorsun ki '28 şubatta geldi, bunu ortadan kaldıracağım.' Böyle bir şey olur mu?

MANTIKLI BİR GEREÇE SUN

Bana çık mantıklı bir gerekçe sun. Çocuk üzerinden siyaset yapılır mı? Bunu din eğitimi için yapıyorsanız sorun yok. Komisyonda da dedik. Getirelim uzmanları konuşalım, düzenlemeyi yapalım. Ama bu çağrıya da cevap yok.

Çık milletin önünde açık açık bu teklifi getirme amacını açıkla.

ÇİÇEK'E DE YÜKLENDİ

Sayın Meclis Başkanı Nabi Avcı'ya yazı yazmış:

'Şu şikayetler geldi gereğini yap' diyor.

Yani Sayın Çiçek topu Nabi Avcı'ya atıyor. O da çıkıp. 'Raporu gönderdik' diyor. Neyi gönderiyorsun? Eğer sayın Avcı sorumluluk üstlenip, o öğretmenin mektubunu okusaydı  O yasa teklifini geri çekerdi.

Bu teklif, kalkınma planlarında var mı? Yok! Hükümet programında var mı? Yok! Demek ki geri çekebilirsin. Bu senin yasal görevin. Ama çekmez. Çünkü makamı gider. İnsan bu kadar entellektüel birikimi bir araba için feda etmez.

KONU KRİMİNALOJİK

Konu pedagojikmiş yok, idelojjikmiş yok. Konu kriminalojik. Suçu nasıl örterim meselesi. Bunun adı da eğitimde reform. Sen yolsuzlukta reform yapıyorsun.

BERLUSCONİ GİBİ ARKADAŞIM YOK

'Sosyalist Enternasyonel toplantısını yapacağız' dedik. Başbakan 'Şunun arkadaşı bunu arkadaşı' demiş. Allah'tan benim Berlusconi gibi arkadaşım yok. Şimdi sokağa çıkamıyor. Sen de bir gün sokağa çıkamayacaksın. Kaddafi'de senin arkadaşındı. 25 bin dolarlık ödül aldın elinden. Sonra linç edilirken sesin dahi çıkmadı.

ALLAH ISLAH ETSİN

Eğitim uçağındaki pilot arkadaşımıza 'uçak düşecek' diyorlar. Pilot diyor ki:

ben bu uçağı indireceğim. Bu uçakta yetim hakkı var diyor. Ben Recep Tayyip Erdoğan'a ne diyeyim. Allah seni ıslah etsin.