BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Bumin'e siyasetten teklif var

Anayasa Mahkemesi'nin 43. kuruluş yıldönümünde, 'başörtüsü konusunda Meclis’in düzenleme yapamayacağını' savunan Mustafa Bumin'e siyasetten davet var.

Abone ol

Yekta Güngör Özden’in kurduğu Cumhuriyetçi Demokrasi Partisi (CDP), Bumin’i saflarında görmek istiyor. Genel Başkan Erdoğan Bakkalbaşı, Bumin’in kendi partilerinde siyaset yapmasından sevinç duyacaklarını söyledi.

Bumin’in dürüstlük ve tecrübesine güvendiğini belirten Bakkalbaşı, “Sayın Başkan’ı verdiği kararlardan tanıyorum. Hukuk açısından çok beğendiğim bir arkadaş.” dedi.

Zaman’ın sorularını cevaplayan Erdoğan Bakkalbaşı, çözüm üreten birçok insanın siyasetten korktuğunu savundu. Liderlerin bu insanları keşfetmesi isteyen Bakkalbaşı, CDP’nin bazı emekli askerlere teklif götürdüğünü anlattı. Bakkalbaşı, Yekta Güngör Özden’in politikayı bırakmasını ise şöyle değerlendirdi: “Pırıltılı bir adamdı. Ancak yedi kazığı oturdu.”

Mevcut siyasi şartlarda CDP’nin gelişmesinin mümkün olmadığını kaydeden Bakkalbaşı, ‘idealist; ama fakir bir parti olduklarını’ belirtirken ‘Çaresizlik içindeyiz.’ ifadelerini kullandı. Eski partisi CHP’yi de eleştiren Bakkalbaşı, özetle şu görüşleri dile getirdi:

“Türkiye’de şu anda demokrasinin sorunu muhalefettir. Anamuhalefet görevini yapmıyor. CHP’nin bu duruma gelmesinde hepimizin kabahati var. Özellikle 1980 darbesinde parti kapanınca tamamen bitti. Darbe öncesinde örgütün en genci bendim, şimdi 75 yaşındaydım. Siyaseti gençlere aktaramadık.

Mevcut CHP yönetimi halktan koptu. Deniz Baykal, ‘küçük olsun benim olsun’ anlayışıyla hareket etti. Bugünkü çıkışları da ‘kayıkçı kavgası’ndan ibaret. Yaşlı siyasetçilerin köşelerine çekilmeleri lazım, ben dahil. Tayyip Erdoğan’ın başarısı, genç olmasından kaynaklanıyor. Demirel her gün konuşuyor; ama kimse dinlemiyor.”

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, Yargıtay eski Başsavcısı Vural Savaş ve emekli Tümgeneral Osman Özbek’in birlikte kurduğu CDP, bugüne kadar çeşitli sorunlar yaşadı. Üç kurucunun terk ettiği partinin liderliğini 1980 öncesinde CHP grup başkan vekilliği yapan Erdoğan Bakkalbaşı yürütüyor.

Haber: Habib Güler
Kaynak: www.zaman.com.tr