BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.415,37
HABER /  GÜNCEL

İstihbarata göre 35 canlı bomba var

Adalet Bakanlığı'na düzenlenen canlı bomba saldırısı, devletin zirvesini terör alarmına geçirdi. Bakanlığın yaptığı zirvede terörle ilgili önemli gelişmeler ortaya çıktı...

Abone ol

Adalet Bakanlığı'na yapılan intihar saldırısı, devletin zirvesinde terör alarmına neden oldu. Önce Genelkurmay kendi içinde daha sonra Başbakan Tayyip Erdoğan ile 5 saatlik bir zirve yaptı. Dün Adalet Bakanı Cemil Çiçek önce Başbakan ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile, ardından MİT Müsteşarı Emre Taner ve TBMM Başkanı Bülent Arınç ile görüştü. Kritik ziyaretlerin ardından yapılan Bakanlar Kurulu'nun da en önemli gündem maddesi terördü.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre istihbarat birimleri şu noktaların altını çizdi:

Sol örgütler

Sol örgütlerde son birkaç yılda yeni yapılanmalar ve birleşmeler yolu ile başlayan strateji değişiklikleri eylemlerin niteliğini de değiştirmeye başladı.DHKP-C, şehir eylemlerine ağırlık verdi ve bu yüzden ses getiren eylemler peşinde koşuyor.

Buzdağının bir kısmı

Neredeyse her hafta birkaç eylemi ya başlamadan durduruyoruz ya da canlı bombaları ihbar yolu ile engelliyoruz. Aslında Adalet Bakanlığı eylemi sadece buzdağının görünen kısmından bir parça.Halen, 35 canlı bomba daha eylem peşinde. Radikal sol gruplardaki bu eylem artışının PKK'nın muhtemel saldırı politikasıyla eşzamanlı olması çok dikkat çekici.

Yüzlerce kilo C4

PKK militanlarının büyük kısmı yeniden Türkiye topraklarına sızdı. Yüzlerce kilo C4 ve RDX denilen patlayıcılar ile donatılan bu teröristlerin takiplerinde büyük güçlük yaşanıyor. PKK turizm bölgelerinde canlı bomba saldırısı peşinde.

PKK ve El Kaide

PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki El Kaide ile bağlantılı Ensar-ül İslam adlı terör örgütünün kamplarında bu yönde eğitim desteği aldığına dair emareler var.

Kapkaç ve teör

Son zamanlarda sıkça konuşulan gasp ve kapkaçlardaki organize hareketlerin terör örgütü PKK'nın finans kaynağı temininde ve elemanlarını büyük şehirlerin merkezine yerleştirmede bir araç olduğuna da büyük dikkat çekiliyor.

Terör partileşiyor

Özellikle AB sürecindeki değişikliklerden istifade etmek adına, siyasal zemine kaymaya çalışan PKK, elini güçlendirmek için saldırıları bir şantaj aracı olarak kullanıyor.

Yeni bir konsept

Terör örgütlerinin durumu ve bundan sonra karşılaşılacak durumlara göre yeni bir terörizmle mücadele konsepti geliştirilmeli.

Haber: Fatma Kabasakallı
Kaynak: