BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.300,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Arınç'ın acı günü ilk açıklama

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kayınvalidesiElmas Tay, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kayınvalidesi Elmas Tay (89) vefat etti.

Alınan bilgiye göre Elmas Tay, uzun süredir tedavi gördüğü Gölbaşı Devlet Hastanesinde akciğer yetmezliğinden dolayı yaşamını yitirdi.

Vefat haberini alan Başbakan Yardımcısı Arınç, eşi Münevver Arınç ve aile yakınları hastaneye geldi.

Ankara'dan Manisa'ya götürülecek olan Tay'ın cenazesi, yarın Manisa Merkez Karaağaçlı Mahallesinde, öğle namazına müteakip defnedilecek.

BÜLENT ARINÇ'TAN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kayınvalidesi Elmas Tay'ın (89) vefatına ilişkin, "Üzgünüz. Kendisi çok müşfik, çok dindar, saliha bir kadındı, Allah rahmet eylesin" dedi.

Kayınvalidesi Elmas Tay'ın kaldırıldığı Gölbaşı Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmesi üzerine hastaneye gelen Arınç, AA muhabirine açıklamada bulundu. Arınç, "Kayınvalidem Elmas Tay, rahmetli oldu. Uzun süredir tedavi görüyordu, KOAH hastasıydı, yanımızda kalıyordu eşimle birlikte tedavisinde yardımcı oluyorduk. Zaman zaman da baldızım da kalıyordu. Dostlarımız uzun zamandır rahatsızlığını bilirler. Bugün ben İstanbul'dayken ağırlaştığını, daha sonra Gölbaşı Devlet Hastanesine kaldırıldığını duydum. İstanbul'dan geldiğimde de rahmetli olmuştu" diye konuştu.

Üzgün olduklarını ifade eden Arınç, "Vefatı duyan dostlarımız aradılar, başsağlığı dilediler. Bu vesileyle hepsine çok teşekkür ediyorum, hepsine sağlık afiyetler diliyorum, kalanlara Allah uzun ömürler versin. Eşimle ben, dostlarımıza teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum. Kendisi çok müşfik, çok dindar, saliha bir kadındı, Allah rahmet eylesin" dedi.

Arınç, "Yarın kısmet olursa, Manisa'nın Karaağaçlı beldesinde öğlen namazını takiben cenazesini kaldıracağız, Karaağaç'ta. Kendilerinin aile olarak yaşadıkları yerdi. Kayınpederim, kayınbiraderim de orada, aile mezarlığında. Allah kalanlara sabır versin, kendisine de rahmet etsin" diye konuştu.

Ankara'dan Manisa'ya götürülecek olan Tay'ın cenazesi, yarın Manisa Merkez Karaağaçlı Mahallesi'nde, öğlen namazına müteakip defnedilecek.