BIST 9.724
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.431,31
HABER /  GÜNCEL

Bülent Arınç'dan olay dokunulmazlık önerisi!

AK Partili Bülent Arınç, HDP'li vekillerin dokunulmazlık dosyaları ve Ergenekon Davası kararı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan eski Yardımcısı ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret etti. Arınç, ziyarette, tartışmaları süren dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda yeni bir formül önerdi.

Bülent Arınç, milletvekilleri hakkında gözaltı ve tutuklama kararı alınamayacağının hüküm olarak anayasaya eklenmesini önerdi.



"PARDON DEMİYORUM"

Arınç, "Ergenekon davasıyla ilgili geçmişte söyledikleriniz için 'pardon' diyor musunuz" sorusuna, "Pardon falan demiyorum" yanıtını verdi. Arınç, Yargıtay’ın Ergenekon davasına ilişkin kararını ise “İyi bir bozma olduğunu düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

BÜLENT ARINÇ ERGENEKON İLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ergenekon operasyonları döneminde verdiği söyleşide, Ergenekon ve Balyoz davalarında verilen kararlara destek vermiş; özel görevli yargıç ve savcıları överek, “Onlara bütün Türkiye’nin demokrasi adına büyük bir borcu var” demişti.

Yine Bülent Arınç, o dönem bir televizyon programında “Türkiye iyi bir noktaya gidiyor. Bu sıkıntılar, sancılar bir taraftan doğum sancısıdır. Bir taraftan da bağırsakların temizlenmesidir” ifadesini kullanmıştı.