BIST 9.645
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  POLİTİKA

Bülent Arınç sessizliğini bozdu

Bülent Arınç'ın, öğrenci evleri konusundaki açıklamalarını 'kriz' diye yorumlayan medyaya tepki gösterdiği belirtiliyor.

Abone ol

Yeni Şafak sinde yer alan habere göre Arınç'ın yakın çevresine, kendisini öven yazıları kastederek 'Yıllardır düşmanca yayın yapan ve yazarlar bize methiye diziyor. Bizi saf mı zannediyorlar' dediği iddia edildi. 

Öte yandan Başbakan Erdoğan, Diyarbakır ziyaretine Bülent Arınç'ı da dahil etti, ikilinin uçakta görüşeceği belirtiliyor.

Öğrenci evi haberini yalanlayan sonrasında da Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarıyla zor durumda kalan Arınç, gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Arınç'ın sitemi sonrası AK Parti'de kriz olduğu ve Arınç'ın her an istifa edebileceği yorumları medyada yer almıştı. Tartışmaların odağındaki isim bugün Yeni Şafak'ın manşetindeydi.

Arınç'ın "Bizi saf mı sanıyorlar" sözünü manşete çeken gazetenin haberinde Arınç'ın tartışmanın bu noktaya gelmesinden oldukça üzgün olduğu yazılıyor.

SENARYOLARA ŞAŞIRMIŞ

Bu atmosferin oluşmasında ise Arınç hakkında AK Parti'den ayrılması yönünde senaryolar ortaya atan ve Arınç'a övgüler dizen köşe yazılarının etkili olduğu belirtildi. Ankara'da köşe yazılarına gözatan Arınç'ın 'Yıllardır bize düşmanca yayın yapan bazı köşe yazarları ve gazeteler şimdi methiyeler diziyorlar. Bunlar bizi saf mı zannediyor' şeklinde yorum yaptığı öğrenildi.

DAVET ETTİLER

Başbakan Yardımcısı Bülent arınç dün Meclis'e gelerek bir süre Genel Kurul çalışmalarını izledi. Anayasa Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile sohbet eden Arınç, bir soru üzerine, 'Davet ettiler, Diyarbakır'a gideceğim' dedi.

ERDOĞAN VE ARINÇ BİRLİKTE GİDECEK

Hafta sonu Diyarbakır'da tarihi bir sürecin yaşanacağını belirten Başbakan Erdoğan'a Bülent Arınç da eşlik edecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Diyarbakır'a birlikte gideceğini açıkladı. Hüseyin Çelik 'Hiçbir problem yok. Sayın Başbakan'ın dediği gibi, elini ovuşturanlar, boşuna ovuşturmasınlar, buradan onlara ekmek yok' diye konuştu.

arinc.20131114102406.jpg