BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Obama'nın reformu geride kaldı

Sigortaların yapıldığı internet sitesindeki sorun nedeniyle ilk ayda yeni sistemden sağlık sigortası alanların sayısı beklenenin gerisinde kaldı.

Abone ol

ABD'de geçen ay kullanıcı kaydına başlayan yeni sağlık sistemine ilk ay 106 bin kişi üye olurken bu sayı, ilk iki aylık dönemi kapsayan 800 binlik hedefin altında kaldı.

ABD'de yürürlüğe girdiğinden bu yana tartışmaların odak noktasında yer alan ve 'Obamacare' olarak adlandırılan sağlık reformu kapsamındaki yeni sigorta alımı uygulamalarına, 1 Ekim'de başlandı.

Sigortaların seçildiği 'Healthcare.gov' adresindeki bitmeyen sorunlar nedeniyle, ilk ayda yeni sistemden sağlık sigortası alanların sayısı beklenen hayli gerisinde kaldı.

Sağlık Bakanlığının açıkladığı rapora göre, kayıt sürecinin ilk bir ayını kapsayan 1 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında 'sağlık sigorta piyasası' olarak adlandırılan, hükümet destekli sağlık poliçelerinin de satıldığı sisteme 1 milyon 509 bin kişi başvurdu. Ancak, bunlardan, hükümet destekli planı satın alma hakkı bulunan 1 milyon 81 kişiden sadece 106 bini sisteme katılabildi. Aynı süre içinde 27 bin kişi de özel firmalar üzerinden sağlık sigortasını satın aldı.

İnternet sitesinin çalışmamasının büyük payı da olsa bu rakamların beklenen 800 bin kişilik hedefin gerisinde kaldı.

Buna karşın, ABD Sağlık Bakanı Kathleen Sebelius, sisteme katılımla ilgili ilk ayın değerlendirmesini yaptığı basın toplantısında, poliçelerin satın alındığı Healthcare.gov'da meydana gelen aksaklıkların giderilmesine paralel olarak önümüzdeki 5 ayda katılımcı sayısının anlamlı bir şekilde artmasını beklediklerini söyledi.

ABD'nin yeni sağlık reformu, ülkede sigortaya sahip olmayan 48 milyon kişiye sağlık güvencesi sunmayı hedefliyor.