BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,24
HABER /  GÜNCEL

Arınç açlık grevi eylemcilerine seslendi

Açlık grevlerinin bitmesi için eylemcilere çağrıda bulunan Arınç, "idam cezası geri mi gelecek" sorusuna da yanıt verdi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı Bülent Arınç'tan açlık grevleri ve idam tartışmalarına dönük önemli açıklamalar geldi. Açlık grevlerinin bitmesi için eylemcilere çağrıda bulunan Arınç, Başbakan'ın idam cezasına dair sözlerini de yorumladı.

AÇLIK GREVCİLERİNE SESLENDİ: EYLEMİ BİTİRİN

70'i aşkın cezaevinde 700'ü aşkın tutuklu ve hükümlünün başlattığı açlık grevleri bu sabah binlerce tutuklunun katılımıyla kitlesel bir boyut kazanırken hükümetin önemli isimlerinden Bülent Arınç eylemcilere seslendi. "Bu grevlerin hiç bir akli mantıklı dayanağı yoktur. Lütfen bugün için sonuçlanmasını istiyoruz." diyen Arınç taleplerin cezaevi şartlarıyla ilgisi olmadığını söyledi. "Bu açlık grevlerinde cezaevi şartları, kötü muamele gibi konular yoktur" diyen Arınç eylemin taleplerinin "anadilde eğitim, anadilde savunma ve Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kalkması" olduğunu hatırlattı. Taleplerden ikisinin çözüm yolunda olduğunu belirten Arınç eylemcilerin açlık grevine son vermesi gerektiğini söyledi. Arınç "Bize gelen talepler konusunda hükümet gereken çalışamları yapar ve sonuçları kamuoyuna açıklar" derken BDP'li vekillerin de eylemin son bulması için girişimlerde bulunması gerektiğini söyledi.

BAŞBAKAN NE DEMEK İSTEDİ? İDAM GERİ GELECEK Mİ?

Başbakan Erdoğan'ın idam cezasının geri getirilmesi yönünde sinyal verdiği şeklinde yorumlanan açıklamalarını değerlendiren Arınç "hükümetimizin ve partimizin idamı geri getirmek gibi bir kararı ve hazırlığı yoktur" dedi.

"Sayın Başbakanımızın dünkü sözleri idamın geri gelmesine dönük toplumdaki beklentiyi ifade etmek amacıyla söylenmiştir. İdam cezasını geri getirmek partimizin ve hükümetimizin kararı değildir. Ancak terör olayları arttıkça insanımız madem böyle acımasızca insan öldürüyorlar o zaman bunun karşılığı idamdır diyor. MHP bunu ortaya koyan bir kamuoyu araştırması da yaptı. İdam cezası kademeli olarak kalkalı 10 yıl oldu. Ancak kamuoyunun bu konudaki beklentisi son dönem terör olaylarıyla arttı. Başbakanımız da sadece insanlarımızdaki bu beklentiyi ifade etmek istedi."

basliksiz-5.20121105144838.jpg