BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.429,04
HABER /  DÜNYA

Bükreş zaferi Romanya basınında

A Milli Futbol Takımı’nın dün gece Romanya’ya karşı aldığı 2-0’lık galibiyet, Macar medyasında geniş yer aldı. <br/>Macaristan’ın tek günlük...

Abone ol

A Milli Futbol Takımı’nın dün gece Romanya’ya karşı aldığı 2-0’lık galibiyet, Macar medyasında geniş yer aldı.
Macaristan’ın tek günlük spor gazetesi olan Nemzetisport, “Türkler Bükreş’te nasıl kazanılmasını gösterdi” başlığı attığı haberinde, Fatih Terim’in yeniden göreve getirilmesiyle birlikte Türklerin eski kimliğine dönmeye başladığını yazdı. Macar gazetesi, Abdullah Avcı’nın görevinde başarılı olamamasının ardından Fatih Terim Türkleri yeniden uçurmaya başladığını yazarken, Rumenler gruptan ikinci olarak çıkma havasına girmişken bu havanın Türkiye’nin aldığı 2-0’lık galibiyetle bozulduğunu okuyucularına duyurdu.

"TÜRK-MACAR DOSTLUĞU"
Macaristan’daki diğer medya organları da televizyon kanalları da dahil, Türkiye’nin ne denli kaliteli futbolculardan oluşan bir takım olduğunu Bükreş deplasmanında aldığı galibiyetle gösterdiğini, Türklerin Macarlara 2014 yılında Brezilya’da düzenlenecek olan Dünya Futbol Şampiyonası’na gidebilmesi için büyük avantaj sağladığı yorumunda bulundu.
Bazı Macar medya organları ise Türkiye’nin Romanya’yı deplasman yenmesine ilginç başlıklar atarak, Türkiye ile Macaristan’ın dostluk ve kardeşliğinin Türkler tarafından bir kez daha kanıtlandığı yorumları yapıldı.
Macaristan Milli Takımı Teknik Direktörü Sandor Egervari, Türkiye’nin Romanya’da galip gelebileceği düşüncesine hep inandıklarını, bundan böyle grupta kalan 2 maçı da kazanarak Hollanda’nın ardından ikinci sırada yer almak için çalışacaklarını söyledi.
(İHA)