BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bugün memurlar idari izinli mi 31 Ağustos tatil açıklaması 2018

Yarın, yani 31 Ağustos tatil mi oldu sorusu özellikle 30 Ağustos tatilini 4 güne çıkarmak isteyen çalışanların gündeminde. Dün ülkemizdeki şanlı günlerden ve resmi tatillerden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladık. 31 Ağustos cuma günü ise tatil yok, çalışanlar ve memurlar bugün mesai yapacak. Devlet, kamu daireleri açık olacak.

Abone ol

31 Ağustos tatil mi araştırması bugün arttı. Özellikle çalışan kesim 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı 4 güne çıkarmak için sevindirici tatil haberini bekliyor. Fakat bugün, yani 31 Ağustos cuma günü yani bugün tatil olmayacak, kamu daireleri, PTT, noter ve bankalar bugün açık olacak. Memurlar ise 30 Ağustos'un ertesi günü olan cuma günü mesai yapacaklar. 

31 AĞUSTOS TATİL Mİ?: En çok merak edilen konulardan biri de 31 Ağustos cuma günü tatil mi sorusu oldu. 31 Ağustos Cuma günü resmi tatil değil. Kamu daireleri, PTT, noter ve bankalar cuma günü açık olacak. Devlet daireleri ve memurlar 31 Ağustos'ta mesai yapacak. 

2018’İN RESMİ TATİLLER LİSTESİ

– 30 Ağustos Zafer Bayramı (Perşembe günü) resmi tatil

– 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Pazartesi günü)

İDARİ İZİN NEDİR:  İdari izin verildiğinde devlet memurlarının haricinde özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamaz. İdari izin bir nevi kişinin çalıştığı kurum tarafından verilen izin anlamına gelmektedir. Haliyle özel sektörün de çalışanları için idari izin kararı vermesi gerekir. Devletin aldığı bu karar onları bağlamaz. Özel sektör isterse elemanlarını söz konusu tarihlerde çalıştırabilir.