BIST 10.320
DOLAR 32,29
EURO 35,18
ALTIN 2.466,09
HABER /  GÜNCEL

Bugün hava nasıl olacak?

Hava sıcaklıkları yarından itibaren yurdun büyük bir bölümünde artacak. İşte il il yurtta bugün beklenen hava sıcaklıkları..

Abone ol

Yurdun doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz'in doğusunda aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, yurdun güneydoğu kesimlerinde biraz azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, kuzeydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Akdeniz kıyılarında kuvvetli olarak esecek.

Bazı illerin beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde güney ve doğu ilçeleri aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 13
İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu (Poyraz il genelinde kuvvetli olarak esecek) 12
İzmir: Az bulutlu ve açık (Rüzgar; il genelinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak esecek) 18

Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (Rüzgar güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek) 20
Antalya: Parçalı zamanla çok bulutlu (Rüzgar güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek) 20

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 10
Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 11

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3
Diyarbakır: Parçalı zamanla çok bulutlu 16