BIST 10.189
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.401,63
HABER /  GÜNCEL

Buca Stadı'nda Süper Lig coşkusu

Süper Lig'e yükselen Bucasporlu futbolcular, maçın ardından sevincini stadı dolduran taraftarlarla paylaştı.

Abone ol

Bank Asya 1. Lig'de son maçta Kayseri Erciyesspor'u 4-0 yenerek Turkcell Süper Lig'e yükselen Bucasporlu futbolcular, müsabakanın ardından sevincini stadı dolduran taraftarlarla paylaştı.

Hakem Halis Özkahya'nın bitiş düdüğünü çalmasıyla Yeni Buca Stadı'nda karnaval alanını andıran görüntüler oluştu. Futbolcular, önce sahanın ortasında toplandı, sonra sahaya inen çok sayıda taraftarla Süper Lig coşkusu yaşadı.

Havai fişek gösterisi ve müzik yayınıyla sarı lacivertliler, şampiyonluğu kutladı. Son maçta iki gol birden atan takımın Ümit Milli oyuncusu Mehmet Batdal, geçen yıl bu dönemde TFF 2. Lig'deki şampiyonluğu kutladıklarını, şimdi de Süper Lig'e çıkmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Kulüp asbaşkanlarından Adnan Dolma da büyük bir mutluluk yaşadıklarını, Turkcell Süper Lig'de kesinlikle “asansör takım” olmayacaklarını belirtti. Buca'nın eski belediye başkanı Cemil Şeboy ise takımın başarısının 20 yıllık çabaların ürünü olduğunu ifade etti.
İzmir Valisi futbolcuları soyunma odasında kutladı

VALİ SOYUNMA ODASINA İNDİ

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Bank Asya 1. Lig'de 2. olarak Turkcell Süper Lig'e yükselmeyi başaran Bucasporlu futbolcuları soyunma odasında kutladı.

Bucaspor'un, Kayseri Erciyesspor'u 4-0 yendiği maçı protokol tribününde izleyen vali Kıraç, maçtan sonra soyunma odasına geldi. Kıraç, kulüp başkanı Mehmet Bektur, teknik direktör Özcan Kızıltan ve sarı lacivertli futbolcuları tebrik etti.

Kulüp başkanı Mehmet Bektur, çok mutlu olduklarını, eksiklerini gidererek, Turkcell Süper Lig'de de başarı sağlayacaklarını, “asansör takım” olmayacaklarını ifade etti.

Sarı lacivertli futbolcuların coşkusu soyunma odasında da devam ederken, takım kaptanı Yılmaz Özlem, çocukları Zeynep ve Berk'i yanına alarak gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşadığı sevinci anlatacak kelime bulamadığını söyledi.

Yılmaz Özlem, “Kayseri Erciyesspor maçını kazanamasak, diğer 33 haftanın anlamı kalmayacaktı. 24 aslan arkadaşımla bunu başardık. Ekonomik kriz özellikle Anadolu takımlarını etkiledi ancak biz doğru adımlar attık. Olumsuzluklara karşı bu işi bıraksaydık, burada olamazdık. Bu kadroda Kemal Kılıç'ın da emeği var, ona teşekkür ediyoruz. Mehmet Batdal, Metin Oktay ve Hakan Şükür'den sonra adını Türk futboluna yazdıracak bir isimdir” dedi.

Mehmet Batdal ise Buca'da doğup büyüdüğünü ve kendi takımıyla Süper Lig'e yükseldiğini anlattı.

Teknik direktör Özcan Kızıltan, İzmir'in Süper Lig özlemini bitirdikleri için mutlu olduklarını belirterek, “Süper Lig İzmir gibi güzel bir deplasman kazandı” diye konuştu.

Soyunma odasına giden futbolcular daha sonra tek tek isimleri anons edilerek, sahaya çağrılırken, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da taraftarlarca omuzlara alındı.