BIST 10.320
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.464,03
HABER /  POLİTİKA

Bu yoldan dönüş olmayacak!

Başbakan Erdoğan, ekranlara çıkıp ulusa seslendi. Konuşmanın temelini seçimler oluşturdu. İşte mesajlar;

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 22 Temmuz seçimleri öncesinde televizyondan ulusa seslendi. Türkiye'nin karanlık günleri geride bıraktığını belirten Erdoğan, "Bu yoldan dönüş olmayacak" dedi.

"Sizlere, başı dik, zengin ve müreffeh bir Türkiye bırakmak istiyoruz" diyen Erdoğan, herşeyi Türkiye için yaptıklarını kaydetti.

HASIM DEĞİL, RAKİBİZ

Seçimlere de değinen Erdoğan, "Demokratik rekabete katılan tüm siyasi partilerimize şimdiden başarılar diliyorum. Siyasi partilerimizn hasım değil, sadece rakip olduklarını unutmayalım" dedi.

MİLLET İRADESİNE SAYGI

Seçmenlere de çağrıda bulunan Başbakan Erdoğan, herkesin sandık başına gitmesinin kutsal bir görev olduğunu kaydetti.

Demokrasilerde hükümetlerin sandıkla işbaşına geldiklerini hatırlatan Başbakan, aynı şekilde sandıkla da gittiklerini söyledi. Erdoğan, "Demokrasi, millete güvenmektir, milletin aklına, iradesine saygı duymaktır. Hükümetler gelip geçicidir, kalıcı olan millettir, bayraktır, vatandır, devlettir" dedi.

GÖKKUBBEMİZ TÜRKİYE

"Bu makamlarda baki değiliz. Bugün bizim oturduğumuz koltuklarda dün başkaları vardı" diyen Erdoğan, bu bilinçle çalıştıklarını kaydetti.

Erdoğan, "Bizim gökkubbemiz, Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bu gökkubbe altında birlik ve beraberliğimizi her şeyin üstünde tuttuk, bundan sonra da tutmaya devam edeceğiz" dedi.

KÜRESEL MÜCADELE BİZİM MAHALLEDE

Türkiye'nin tarihi bir dönemden geçtiğini vurgulayan Erdoğan, "İçinde yaşadığımız bölge, bugün dünya siyasetinin oyun sahası haline gelmiştir. Küresel güç mücadeleleri bu bölgede, bizim mahallemizde yaşanmaktadır" dedi.

Türkiye, içe kapanmakla dışa açılmak arasında bir tercih yapmak durumunda değildir. Hiç kimse yanlış bir vehme kapılmasın. Sadece sınırlamızın güvenliğini sağlayarak, kendimizi dünyanın geri kalanından izole ederek çıkarlarımızı korumamız bugünün dünyasında mümkün değildir" dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞI

"Aykırı sesler kimseyi yanıltmasın" diyen Başbakan Erdoğan, şu mesajı verdi: "Farklılıklarımız, ortak değerlerimizde birleşmeye mani değildir. Milletimiz demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyet değerlerimizin sahibidir. Atatürk, aziz milletimizin her bir ferdini, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı temelinde birleştirmeyi başarmıştır."

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadelenin süreceğini vurgulayan Erdoğan, "bunu yaparken insanları aşırı uçlara itmek yerine kazanmayı esas alan birleştirici bir dil ve yöntem kullanmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.//