BIST 10.308
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.407,15
HABER /  GÜNCEL

Bu yardım söze gerek bırakmadı!

Van'daki depremzedeler için öyle bir yardım haberi var ki, bu ülkeyi bölmek isteyenlere adeta bir tokat gibi...

Abone ol

Van'daki depremzedelere Türkiye'nin dört bir yanından yardım yağıyor. Ancak öyle bir yardım haberi var ki bu ülkeyi bölmek isteyenlere adeta bir tokat gibi... Eşi, Bitlis Güroymak'taki hain saldırıda şehit olan İnci Kılıçarslan'ın başlattığı yardım kampanyası söze gerek bırakmıyor.

18 Ekim günü Güroymak'ta mayın patlaması sonucu şehit düşen 5 polisten biri olan Adanalı Şaban Kılıçarslan'ın eşi İnci Kılıçaslan, acısını yüreğine gömdü ve depremde zor durumda kalanların imdadını koştu.

Acısı daha taze olan İnci Kılıçaslan, kampanyayı neden düzenlediği ile ilgili olarak şunları söyledi:

"O kardeşlerimin acısını yüreğimde hissettim gerçekten ve yardımda bulunmak istedim. Benim eşimi öldürenlerin Kürt ya da Doğu'da yaşayanların olmadığını dünyaya göstermek için, özellikle de bunun için yaptım."

"Çocuklar orada üşümesin" diyen şehit eşi, "İnşallah hepsini ısıtacağız orda, soğukta bırakmıyacağız.. Benim yardımım çok az olacak ama benim manevi duygularımın oraya ulaşmasını dünyaya duyurulması için yapıyorum" diye konuştu.

Şimdilik komşularının getirdiklerini toplayan şehit eşi İnci Kılıçaslan, daha fazlasını yapmak istiyor.

Şehidin 9 yaşındaki kızı Armira da, kayıtsız kalmamış annesinin çağrısına... Armira, "Okulumuzda da böyle bir kampanya var. Biz de para topluyoruz. Annemin kampanyasına yardım etmek isterim, babamda böyle isterdi zaten" dedi.

Aile, şimdi katkılarla birlikte anlamlı yardımın bölgeye ulaşacağı günü bekliyor.