BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,83
ALTIN 2.418,11
HABER /  GÜNCEL

Bu utanç bize yeter de artar!

Anıtkabir'de büyük bir ayıp yaşandı. Bazı özürlü anneleri, çok komik bir gerekçeyle Anıtkabir'e alınmadı adeta kovuldu!

Abone ol Özürlülerden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve beraberindeki heyet, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti. İşte ne yaşandıysa o anda yaşandı! Özürlü anneleri başörtüsü nedeniyle Anıtkabir'e alınmadı.

Ziyaret sırasında iki özürlü annesi başörtülü oldukları gerekçesi Anıtkabir'e alınmadı. İçeriye girebilmek için bir süre görevlileri ikna etmeye çalışan başörtülüler, bunda başarılı olamayınca özürlü çocuklarını dışarıda beklemek zorunda kaldı.

Bakan Çubukçu, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, özürlülerle ilgili konfederasyon ve federasyon başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, özürlü öğrenciler, özürlü vatandaşlar, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanan sporcular ve 2008 ÖSS'de ilk 10 bine giren özürlü üniversite öğrencileriyle birlikte Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştirdi.

İKNA ETMEYE ÇALIŞTILAR AMA NAFİLE!

Bakan Çubukçu'nun Anıtkabir ziyareti sırasında, törene katılmak için Anıtkabir'e gelen özürlü çocuklarına eşlik eden iki başörtülü bayan içeriye alınmadı. "Bizde özürlü annesiyiz, izin verin içeriye girelim" diyerek görevlileri ikna etmeye çalışan başörtülü bayanlar bunda başarılı olamayınca özürlü çocuklarını dışarıda beklemek zorunda kaldı. "Başınızı çene altından bağlamadığınız için sizi içeriye alamayız" karşılığını veren görevliler, başörtülü iki özürlü annesinin içeriye girmesine izin vermedi.