BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.441,92
HABER /  GÜNCEL

Bu sorulara cevap bekliyoruz!

İnternet Haber'in dün Algida hakkında yaptığı habere cevap geldi. Algida, ortada senet olmadığını iddia ediyor, bizi yalan haber yapmakla suçluyor. Algida'ya soruyoruz:

Abone ol

İnternet Haber'in dün Algida hakkında yaptığı habere cevap geldi. Algida, ortada senet olmadığını iddia ediyor, bizi yalan haber yapmakla suçluyor.

Algida firmasının iddiasına göre İnternet Haber, "Tamamen yanlış, yanıltıcı, kurumu ve marka değerlerini ve ticari itibarını hedef alan asılsız ve hukuka açık aykırılık teşkil eden karama amaçlı" bir haber yaptı. Bu açıklamayı okuyan bazı okurlarımız da, bizi Algida'ya şantaj yapıp reklam koparmak veya çıkar sağlamak amacında olduğumuzu savundu. Biz bu iddia sahiplerini kendi haline bırakıyoruz..

Algida'dan gelen açıklamayı olduğu gibi yayına koyduk ve cevap hakkına gösterdiğimiz saygıyı bir kere daha belgeledik. Ancak Algida'nın, hakkındaki bu iddiayı böyle yüzeysel ifadelerle ve "Çamur at izi kalsın" mantığıyla geçiştirmesine izin vermeyeceğiz. Algida'ya soracağımız, sormamız gereken sorularımız var:

1- İnternet Haber'in kurumunuzu ve ticari itibarınızı hedef alan yalan haber yaptığını iddia ediyorsunuz. Bu konuda elinizde bir belge veya deliliniz var mı? İnternet Haber'in bu haberi yapmadan önce sizden bir beklentisi olduğu yönünde bir mesajı olduğunu iddia edebilir misiniz?

2- İnternet Haber'e gönderdiğiniz açıklamada, market sahibi İbrahim Kutlay'ın şirketiniz temsilcileri ile bu senet hakkında konuşmadığını iddia ediyorsunuz. Ancak hemen ardından, yine aynı açıklamada, "Sn. İbrahim Kutlay’ın şirketimiz yetkili satış temsilcileriyle yaptığı müteaddit görüşmelerde" diyerek Kutlay'ın şirket temsilcilerinizle birden fazla kez konuştuğunu söylüyorsunuz. Hangisi doğru?

3- İbrahim Kutlay, yukarıda resmi görünen senetteki kaşe ve imzanın kendisine ait olmadığını iddia ediyor. İmzaladağı senetin sizin elinizde olduğunu, gerçek senetinin kendisine teslim edilmediğini söylüyor. Bu iddia doğru mu? Bu iddianın bir gazete tarafından dile getirilmesi sizce yalan, yanlış ve ticari itibarınızı hedef alan bir kampanya olarak mı değerlendirilmelidir?

4- İbrahim Kutlay'ın Unilever firması ve dolayısı ile Algida hakkında açtığı bir davanın haber yapılması sizce hukuka aykırılık mı teşkil ediyor?

5- Kurumunuz temsilcileri, haberimizin ardından İbrahim Kutlay'a giderek, "Bu meseleyi büyütmeye gerek yok. Size, başka birine ait bir senet yanlışlıkla verilmiştir" diye bir açıklama yaptı mı yapmadı mı? bu senetin başka birine ait olduğunu kabul edersek bile.. Aynı sokakta, aynı caddede aynı isimde, aynı vergi dairesine kayıtlı ve aynı vergi numarasına sahip iki esnaf olabileceği savunması size mantıklı geliyor mu?

6- İbrahim Kutlay'ın size 1 yıl önce, yani 2003'ün ortalarında teslim etmek istediği, hatta kullanmayacağını deklere ettiği derin dondurucuyu neden 2004 yılının ortalarında teslim alma gereği duydunuz. Neden, "Derin dondurucu sizin burada bir köşede kalsın. Biz seneti bulup getirdiğimizde dolabı alırız" dediniz. Bunun kaybolduğu iddia edilen gerçek seneti bulmak için zaman kazanma amaçlı bir geciktirme olduğu iddialarına ne diyorsunuz?

Evet, Algida'dan bu sorulara cevap vermelerini istiyoruz. Gelen açıklamayı aynen yayınlayacağımızı birkez daha garanti ederek..