BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,79
ALTIN 2.408,59
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu sefer de mübadeleyi yazdı

'Ah Bre Sevda Ah Bre Vatan' Remzi Kitabevi'nden çıktı. 'Ah Bre Sevda Ah Bre Vatan' Ege Denizi’nin iki kıyısındaki yürek sızılarına tercüman olacak bir üçlemenin ilk kitabı…

Abone ol

Osmanlı kadınlarını anlattığı romanlarıyla çok satanlar listesinden düşmeyen Demet Altınyeleklioğlu'nun son kitabı 'Ah Bre Sevda Ah Bre Vatan' Remzi Kitabevi'nden çıktı. 'Ah Bre Sevda Ah Bre Vatan' Ege Denizi’nin iki kıyısındaki yürek sızılarına tercüman olacak bir üçlemenin ilk kitabı…

Moskof Cariye Hürrem, Cariyenin Kızı Mihrimah, Cariyenin Gelini Nurbanu, Altın Cariye Safiye, Pargalı ve Hatice, Kara Kraliçe Kösem kitaplarından oluşan Osmanlı Hanedanı Serisi ile Alkışlarla Lamia kitaplarının yazarı Demet Altınyeleklioğlu'nun son kitabı Ah Bre Sevda An Bre Vatan Remzi Kitabevi'nden çıktı. Daha çok tarihi kurgu türünde eserler veren Altınyeleklioğlu, son romanında mübadeleyi ele aldı.

Uzun yıllar TRT'de prodüktörlük ve yönetmenlik yapan Altınyeleklioğlu, otuza yakın romanı İngilizce’den dilimize kazandırdı. Yazarın ilk romanı Moskof Cariye Hürrem 2009 yılında yayınlandı.

KİTAPLARI ÇOK SATAN LİSTESİNDE

Popüler edebiyatta ve TV dizilerinde Osmanlı Sultanları akımının başlamasını tetikleyen Moskof Cariye Hürrem, aylarca çok satanlar listesinde yer aldı. Ardından Alkışlarla Lamia (2010), Cariyenin Kızı Mihrimah (2010), Cariyenin Gelini Nurbanu (2011), Altın Cariye Safiye (2011), Pargalı ve Hatice (2011), Kara Kraliçe Kösem (2012) romanları geldi.

Bu romanlar da büyük ilgi gördü ve çok uzun süre çok satanlar listesinde kaldı. Moskof Cariye Hürrem Bulgaristan’da yayınlandı. Yazarın Yunanca, Rusça, Arapça çeviri çalışmaları devam ediyor.

basliksiz-1.20130625125821.jpg

BU SEFER MÜBADELEYİ YAZDI 

Ah Bre Sevda Ah Bre Vatan, Ege Denizi’nin iki kıyısında yaşanan yürek sızıntılarına en iyi biçimde tercüman olacak bir üçlemenin ilk kitabı olarak raflardaki yerini aldı. Yazar son kitabını 29-30 Haziran tarihlerinde İzmir'de imzalayacak.