BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.471,92
HABER /  DÜNYA

Bakan’dan İran açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “İran ile imzalanan eğitim işbirliği anlaşmasının da diğer eğitim anlaşmalarından hiçbir farkı yoktur. Bu anl...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “İran ile imzalanan eğitim işbirliği anlaşmasının da diğer eğitim anlaşmalarından hiçbir farkı yoktur. Bu anlaşmalar standart hükümleri içerirler” dedi.

’’İRAN’LA İMZALANAN ANLAŞMANIN FARKI YOK’’
İran ile eğitim anlaşması çerçevesinde bazı odakların Türkiye’ye geleceği haberlerine yönelik Avcı, Türkiye’nin 50’yi aşkın ülke ile eğitim anlaşması olduğunu kaydederek, “İran ile imzalanan eğitim işbirliği anlaşmasının da diğer eğitim anlaşmalarından hiç bir farkı yoktur. Bu anlaşmalar standart hükümleri içerirler. İran, Irak, Lüksemburg, İngiltere, Fransa ile bu genel ilkeler doğrultusunda imzalanmış eğitim işbirliği anlaşmaları var. Türkiye’yi rahatsız edecek hiçbir hüküm yoktur” dedi.

’’KÜRTÇE EĞİTİM İÇİN ÇALIŞMA YOK’’
Milli Eğitim Bakanı Avcı, “Özel Eğitimin Desteklenmesi Projesi” kapanış programına katıldı. Avcı, özel okullarda Kürtçe eğitimin verilmesiyle ilgili olarak böyle bir çalışmanın olmadığını belirtti.

’’İLAVE SINAV GİRMEYECEK’’
SBS sınavı ile ilgili belirsizliğin sürdüğünü ifade eden gazeteciye Avcı, “İlave sınav girmeyecek. Çocuklarımızın normal müfredat gereği yapılan sınavları merkezi denetimle yaparak, daha nitelikli notlarla değerlendirmesini sağlayacağız. Sene içinde yapılan yazılılardan bazılarını daha sonraki okul girişlerini değerlendirmeye esas alacak şekilde merkezileştirmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. SBS için yılsonunda sınav olup olmayacağı soruna ise Avcı, bazı okullar için olabileceğini ifade etti.
(İHA)