BIST 10.935
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.510,29
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan flaş fasıl açıklaması

Gezi Parkı sonrası gerilen AB-Türkiye ilişkilerinde ortaya çıkan kriz tarafların ortaya yol bulmasıyla aşıldı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin AB müzakerelerinde "Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu" başlıklı 22. faslın açılmasına karar verildiğini açıkladı.

Kararı olumsuz görenlere katılmayan Davutoğlu, "fasıl muhteva itibariyle açılmıştır" dedi.

Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Türkiye ile müzakerelere devam edilmesine karar verdi. Türkiye ile yeni fasıl açılması ise yıl sonuna ertelendi.

MÜZAKEREYE DEVAM, FASIL YIL SONUNDA AÇILACAK

Uluslararası haber ajansı Reuters'in AB'li diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre, bugün Lüksemburg'ta toplanan AB dışişleri bakanları, Türkiye ile müzakerelere devam kararı aldı. Ancak Türkiye ile yeni fasıl açılmasının yıl sonuna ertelenmesine karar verdi.

DAVUTOĞLU: OLUMLU NETİCE BEKLİYORUM

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin AB müzakere sürecindeki "Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu" başlıklı 22. faslın açılmasına ilişkin "Faslın açılması için bir engel görmüyorum. Olumlu netice bekliyorum" açıklamasını yaptı.

ENGEL AŞILDI

Kameralar karşısına geçen Davutoğlu, şunları söyledi:

"Önemli olan böyle bir kararın alınması faslın geri dönülmez bir biçimde biçimde teyit edilmesiydi. Diğer fasıllarla ilgili çalışmalar sürecek. Mutabık kaldığımız metni başbakanımızın onayını almıştım. Böylece bir şekilde AB- Türkiye iyileşmesine engel teşkil edecek şekilde bir husus kalkmış oldu. Alman Dışişleri bakanına teşekkür ediyorum. Bu süreçte metinler gitti, geldi."