BIST 10.046
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.413,56
HABER /  GÜNCEL

Bu sahneler olay yaratacak!

‘Kurtlar Vadisi’nin bu yılki son bölümünün Los Angeles’taki çekimi tamamlandı. Çekimler Beverly Hills’te ‘La Villa Consolata’ da tamamlandı

Abone ol

Dizide ‘Baba’ filmlerinden tanıdığımız Andy Garcia, ABD’nin en büyük mafya babasını, Sharon Stone ise onun eşi rolünü oynuyordu.

En merakla beklenen bölümü, ilk karşılaştıkları an Sharon Stone’un Polat’ı öptüğü sahneydi. Sabah ikinci olarak bu sahne çekildi. Stone ve Garcia, malikánenin görkemli merdivenlerinden inerek Polat’ın kendilerini beklediği büyük salona geldiler.

Polat o sırada duvarda asılı bulunan Leonardo da Vinci’nin Mona Lisa tablosuna bakmaktadır.

Sharon Stone daha kostümlerini giymeden yapılan provada büyük bir rahatlıkla öpme sahnelerini tekrarladı. Sette bulunan Türkler, filmlerinde öpüşme sahnelerini kabul etmeyen Türkán Şoray’ı hatırlayarak, ‘Demek burada Türkán Şoray yasaları geçerli değil’ esprisini yaptılar.

SABAH 07.00’DE GELDİ

Sharon Stone,
‘Mimy’ diye çağırdığı yakın bir kadın arkadaşıyla birlikte sete sabah saat 07.00’de geldi.

Üzerinde çoğu zaman olduğu gibi beyaz bir pantolon ve beyaz bluz vardı. Beraberinde kendi makyözünü de getirmişti. Hazırlıklar 3 saate yakın sürdü.

Andy Garcia ise biraz daha geç geldi. Onun hazırlığı daha kısa sürdü. Çekilecek ilk sahnede giydiği siyah takım elbise, yakası bol gömlek ve parlak kurşuni kravatı ile günümüzün mafya modasının, Baba filmlerindekinden farklı olduğunu gösteriyordu.

Çerçeveli gözlükleri ve arkaya doğru özenle taranmış saçlarıyla bir bankacıya benzediği bile söylenebilirdi. Ama çekimler başlayıp yüzüne Baba filminden tanıdığımız o ifade gelince, provalar sırasındaki bankacı gidip yerine modernleşmiş bir mafya lideri geldi.

Bu kıyafeti ve duruşuyla, Türk mafyasını temsil eden kravatsız Polat’tan daha farklıydı. Polat sanki mafyanın genç kuşağını temsil ediyordu.

BAMBAŞKA BİR SHARON

Esas çekimlere geçildiğinde bambaşka bir Sharon Stone ortaya çıktı. Kaplan derisi rengi ve desenlerini andıran, göğüslerini dışarıda bırakan, iddialı bir dekolte elbise giymişti. Saçlarını arkaya taramıştı.

Böylece ‘Temel İçgüdü’ filminin vamp kadını geri gelmişti.

Provalar sırasında senaryo üzerinde anlamı değiştirmeyen ama kuvvetlendiren bazı küçük değişiklikler istedi. Bu değişiklikler, Kurtlar Vadisi dizisinin yapımcısı Pana Film’in Başkanı Raci Şaşmaz ve senaristi Bahadır Özdener’le tartışıldı.

Çekimlerde Sharon Stone en küçük bir kapris yapmadı. Öpme sahnesinde son derece rahat ve doğaldı.

Buna karşılık Polat rolünü oynayan Necati Şaşmaz daha az rahat ve durgundu. Belki de bu duruş, Polat karakterine daha uygundu.

YABANCI YÖNETMEN

‘Kurtlar Vadisi’
nin yönetmeni Serdar Akar da Los Angeles’taydı. Ama dizinin buradaki bölümlerinin çekimini Amerikalı bir yönetmen yaptı.

Maç nakilleri ve TV filmleri konusunda uzmanlaşmış yönetmen, gerçekten çok seri çalışarak çekimleri tam planlanan saatte bitirdi.

SİGARA YASAĞI

Çekim yapılan set Los Angeles’ta daha önce de başka filmlerde kullanılmış olan La Villa Consolata adlı binaydı. Bütün bina tablolarla kaplıydı. Neredeyse bütün odalarda biblo ve heykeller vardı.

Evin sahibi, bunların gerçek olduğunu söyledi.

Tabloların bir bölümü ise ünlü bazı ressamların tablolarının kopyalarıydı. Yapılan sözleşme gereği binanın içinde pet şişe su dışında başka bir şey içmek kesinlikle yasaktı. Aynı şekilde içeriye yiyecek maddesi sokmak da yasaktı.

Koltukların üzerine oturulmaz işareti konmuştu.

SHARON STONE KANUNU

Öğle yemeği için çekimlere ara verildiğinde Sharon Stone’un sözleşmeye koydurduğu bir madde herkes tarafından öğrenildi. Özellikle de Andy Garcia tarafından. Sharon Stone yemeğini arkadaşı Mimy ile yemeyi tercih ederken, Andy Garcia çekim ekibi için bahçede kurulan masalara oturdu.

Yemekten sonra kendi getirdiği purosunu içmeye hazırlanırken, Kurtlar Vadisi ekibinin ABD’deki ilişkilerini yürüten BMH şirketinin Türk ortağı Huma Gruaz özür dileyerek kendisini uyardı.

Burada sigara içilmeyeceğini söyledi. Çünkü Sharon Stone sözleşmeye dizinin çekildiği yerin 80 metre yakınına kadar sigara içilemeyeceği maddesini koydurmuştu.

Sharon Stone’un menajeri, aynı masada tam yanlarında oturuyordu. Andy Garcia hiç itiraz etmedi, kalktı ve ‘Öyleyse kendime puromu içebileceğim bir yer bulayım’ diyerek uzaklaştı.

Akşam saat 19.00 sıralarında çekimler tamamlandığında Türk ve Amerikalı ekipler alkışlarla birbirlerini kutladılar. Daha sonra Andy Garcia ve Sharon Stone’a Türkiye’den getirilen hediyeler verildi.

Herkes birbirine şimdiden iyi yıllar diledi.

Akşam Kurtlar Vadisi’nin ekibi Sunset Bulvarı üzerindeki Asia De Cuba adlı bugünlerde Los Angeles’ın en ‘in’ sayılan yerlerinden birinde parti verdi. Parti de çok sıcak bir havada geçti.

HÜRRİYET