BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Bu otobüsten sağ çıktı

Adana’da 10 Kasım 2013 günü PKK yandaşları tarafından yapılan korsan gösteride taşlanan otobüsün sürücüsü, camları kırılan ve içerisine büyü...

Abone ol

Adana’da 10 Kasım 2013 günü PKK yandaşları tarafından yapılan korsan gösteride taşlanan otobüsün sürücüsü, camları kırılan ve içerisine büyük taş parçalarının düştüğü otobüsten canını son anda kurtardı.
Olay, merkez Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi’nde 10 Kasım 2013 günü meydana geldi. İddiaya göre, PKK yandaşları yolu kapatıp ateş yakarak geçen araçlara taş atmaya başladı. Bu sırada Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Balcalı-Denizli seferini yapan toplu taşıma otobüsü mahalleye girdi. Otobüs bir anda korsan gösteri yapan grubun arasında kaldı. 150 kişilik grup otobüse taşlarla saldırdı. Bu arada atılan taşlardan otobüsün bütün camları kırıldı. Otobüs şoförü Bayram Ali Uluna (38) da atılan taşlardan yaralandı. Otobüsün içerisi büyük kaya parçalarıyla dolarken, şoför otobüsten atlayarak canını zor kurtardı. Şoför önce 155’i, ardından da arkadaşlarını arayarak yardım istedi. Uluna arkadaşlarının ve polisin gelmesiyle kurtulurken, bu arada PKK yandaşları otobüsün deposunu açmaya çalıştı ancak açamadı.
Bayram Ali Ulun, aldığı darbeler nedeniyle 3 gün hastanede yattığını, işe de bugün başladığını belirterek, "Canımı zor kurtardım. 150 kişilik grup acımasızca beni taşladı. Otobüsün bütün camları kırıldı. Biz kendilerine hizmet ediyoruz, onlar bizi öldürmeye çalışıyor. Ben nasıl bu otobüsün içinden sağ çıktım hala inanamıyorum. Çünkü atılanlar taş değil adeta kaya" dedi.
Ulun, eşinin de hamile olduğunu, bebek beklediğini, olaylar sırasında eşinin aklına geldiğini söyledi.
(İHA)