BIST 10.269
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,73
HABER /  GÜNCEL

Bu müzik türü bitkilere çiçek açtıyor

Bitkilerinize bu müzikleri dinletirseniz daha iyi çiçek açarlar...

Abone ol

Heavy metal müzik dinletilen bitkinin daha iyi çiçek açtığı ileri sürüldü. İddiaya göre rock dinleyen bu bitkiler aynı zamanda hastalıklara karşı daha dayanıklı oluyor.

Çiçeklerle konuşmanın onlara iyi deldiği hep söylenir. Ama eğer bitkilerinizin daha iyi çiçek açmasını istiyorsanız onlarla konuşmanın yanı sıra heavy metal şarkılar dinletebilirsiniz. Bu sıradışı iddia bahçıvanlık eğitimi gören bir öğrencinin yaptığı deneye dayanılarak ortaya atıldı.

İngiltere'de televizyonlarda bahçıvanlık programları yapan Chris Beardshaw bitkilerine sürekli olarak Black Sabbath dinlettiğinde güzel çiçek açtığını ancak Cliff Rachard'dan pop müzik dinlettiğinde öldüğünü iddia etti.

BİTKİLERİ BESLERKEN ROCK MÜZİĞİ KULLANIN

Yıllarca BBC'de bahçıvanlık programı yapan Beardshaw bitkilerini beslerken rock müzik kullanmasını önerdi. İngiltere'de Radio 4'te yayınlanan Gardeners’ Question Time'a konuşan Beardshaw'a göre bitkiler böylelikle hastalıklara da daha dirençli oluyor.

Beardshaw bir bahçıvanlık öğrencisinin tez için yaptığı deneyi anlattı. Bir sessiz serada bitkilere Cliff Ricdard'dan pop müzik ve Black Sabbath'tan rock müzik dinletildi. Deneyde Black Sabbath dinleyen bitkilerin daha iyi çiçek açtığı ve hastalık ve diğer tehlikelere karşı daha dayanıklı olduğu görüldü.

POP MÜZİK DİNLEYEN BİTKİ ÖLDÜ

Beardshaw rock müzik dinletilen Peru zambağı bitkisinin büyüdüğünü ama 60'ların pop yıldızı Cliff Richard dinetilen bölümdeki bitkinin öldüğünü söyledi. Beardshaw bu ölümün bir sabotaj sonucu olabileceğini ihtimal dahilinde tutarken ama bunu ispat edemeyeceklerini söyledi.