BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Bu model çok konuşulacak

Lüks sınıfın satış lideri S Serisi benzersiz teknolojik yenilikleriyle sınıfını alt üst etmeye hazırlanıyor. Mercedes'in yeni S Serisi'nde hedef yüksek güvenlik.

Abone ol

Mercedes’in amiral modeli S Serisi yeni jenerasyonuyla karşımızda… Bir önceki randevu hatırlanacağı gibi ‘98 yılında gerçekleşmişti. Aradan geçen yedi yıllık süre zarfında 485 bin adetlik satış rakamıyla lüks sınıfta liderliği kimselere kaptırmayan otomobil, rakipleri önemli operasyonlar geçirirken ilk günkü halini korumayı başardı.

Sınıfına renk katmak için zaman gelmiş olacak ki Alman üretici sihirli değneğini S Serisi’ne değdirdi ve karşımıza resimdeki sıra dışı otomobil çıktı.

Bilindiği gibi her yeni S Serisi’yle birlikte otomotiv lügatına girebilecek kapasitede bir teknolojik ilkin prömiyeri yapılır. Bu gelenek bir kez daha sürdürülmüş. Markanın Stutgard ve Sinderfingen merkezlerindeki mühendisler bir önceki versiyonunun namını sürdürebilmenin uğraşısını vermişler. S Serisi pek çok araştırmada dünyanın en iyi otomobili seçildiği için yeni modelin geliştirilme süreci çok daha kapsamlı ve detaylı gerçekleştirilmiş.

Hedef yüksek güvenlik

Yeni S Serisi’ndeki en büyük güvenlik ekipmanı Pre-Safe teknolojisi olsa gerek… Bu teknolojinin içerisinde Brake Assist Plus sistemi de yer alıyor. Bu sistem önde giden otomobille olan mesafeyi sürekli olarak ölçüyor ve çarpışma ihtimali belirdiğinde sürücüden bağımsız olarak frenlere basınç uyguluyor. Ayrıca sistem fren anında emniyet kemerlerini ve koltuğun konumunu ayarlayarak olası bir çarpışma da sürücünün en doğru pozisyonda hava yastığıyla buluşması sağlanıyor. Ayrıca ilk defa bir otomobilde kaza yaklaştığında yan camlar otomatik olarak kapatılıyor. Brake Assist Plus sistemiyle bütünleşik çalışan bir diğer sistemse Distronic Plus ismiyle tanımlanıyor. 0 ile 200 km/s arası hızlarda aktif olan sistem özellikle şehir içi trafiğinde sürücüye iş bırakmıyor.

İstenilen hıza ayarladıktan sonra bu sistem önündeki otomobille arasındaki mesafe azalınca fren, artınca da gaza basarak otomobilin ilerlemesini sağlıyor. Tüm bu sistemlerin yanında park sensörleri de geliştirilmiş. Yeni sistem eskisine göre daha geniş ve uzak bir alanı tarayarak küçük çarpışmaları engelliyor.
Otomobilin en sıra dışı donanımıysa hiç kuşkusuz gece görüş sistemi olacak. Karanlıkta meydana gelen kazaları önlemek için geliştirilen sistem kızıl ötesi kameralardan oluşuyor. Bu kameralar normal koşullarda görünmeyen objeleri yaydıkları ısıdan algılayıp otomobilin ön camına yansıtıyor.

Boyutları artmış

S Serisi yenilenirken boyutlarında da büyüme olmuş. Kısa ve uzun şasili olmak üzere iki versiyonu bulunan otomobilin uzunluğu 5076 ve 5206 mm olarak açıklanıyor. Ayrıca genişlik 16, yükseklikse 29 mm artırılmış. Bu artış bagaj hacminin de selefine göre 60 litre yükselerek 560 litreye ulaşmasını sağlamış. İç mekanda kullanılan malzeme kalitesi sınıfı düşünülerek en üst düzeyde tutulmuş. Otomobilin güvenlik teknolojileriyle birlikte ergonomik detayları da iyileştirilmiş.

Mercedes’in Command System olarak isimlendirdiği bir teknolojiyle iç mekandaki tüm kontroller daha az buton kullanarak gerçekleştiriliyor. Ayrıca bu sistem sürücünün en çok kullandığı kontrolleri hafızasında tutuyor. Sürüş konforu açısından yeni S Serisi’nde Airmatic havalı süspansiyon kullanılacak. İç mekandan süspansiyonun sertliği ayarlanabiliyor. Yeni S Serisi’nde üç benzinli bir dizel motor seçeneği sunuluyor. Baz modelde 3.5 litre hacminde 272 HP güç üreten bir motor yer alıyor. S500 modeli ürettiği 388 HP’lik güçle dikkat çekerken, S600’de 517 HP’lik bir motor görev yapıyor. Ailenin dizel versiyonundaysa 231 HP güç çıkışı sunan common-rail teknolojili bir ünite bulunuyor. Yeni S Serisi ekim ayında Türkiye’de satışa sunulacak.

Kaynak: www.arabam.com