BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,13
ALTIN 2.302,01
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Bu memurlara hükümetten ekstra 10 gün izin

Memurlara, 16 yaşın altında, en az yüzde 70 oranında engelli ya da süreğen hastalığı olan çocuğunun hastalanması durumunda, 10 güne kadar mazeret izni verilebilecek.

Abone ol

Devlet ına, 16 yaşın altında, en az yüzde 70 oranında engelli ya da devamlı hastalığı olan çocuğunun hastalanması durumunda 10 güne kadar mazeret izni verilecek. İşte o kanun teklifinin son hali...

Memurlara, 16 yaşın altında, en az yüzde 70 oranında engelli ya da süreğen hastalığı olan çocuğunun hastalanması durumunda, 10 güne kadar mazeret izni verilebilecek.

AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ve milletvekili arkadaşlarının "Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Teklife göre, memurlara, 16 yaşın altında, en az yüzde 70 oranında engelli ya da süreğen hastalığı olan çocuğunun hastalanması halinde hastalık raporuna dayalı olarak ebeveynden sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla bir yıl içinde toptan veya bölümler halinde on güne kadar mazeret izni verilebilecek.

Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikle, geçiş üstünlüğüne sahip araçlar arasına, afet ve acil durum hizmetlerinde görevli bulunan araçlar da ekleniyor.

Teklifle, Büyükşehir Kanununun yürürlüğe girmesiyle birlikte, bazı kanunlarda doğacak hukuksal boşlukların giderilmesi amacıyla bazı düzenlemeler yapılıyor.

İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'da yapılan değişiklikle, tüm acil çağrıları karşılamak, sevk ve koordinasyonunu sağlamak üzere büyükşehirlerde Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı bünyesinde, diğer illerde ise valilikler bünyesinde 112 acil çağrı merkezleri kurulacak.

Acil çağrı hizmeti veren kurumların çağrı hizmetini yürütmekle görevli personeli buralarda görevlendirilecek. Yeterli personel bulunmaması halinde valilik kadro, yer ve unvanlarına bakmaksızın uzman, sözleşmeli personel ve memurları bu merkezlerde görevlendirebilecek.

112 Acil Çağrı Merkezi'ni asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul ettikleri tespit edilen kişilere, Kabahatler Kanunu'nda belirlenen usule göre il valileri tarafından 250 TL idari para cezası verilecek. Tekrarı halinde bu ceza iki katı olarak uygulanacak.

Bakanlıklar ve merkezi idare kuruluşları tarafından il özel idarelerine kaynak aktarılmış olan işlerden, özel idarelerin tüzel kişiliğinin kalkacağı tarihe kadar tamamlanamayacak olanlara ilişkin iş ve kaynaklar, Yatırım İzleme ve Koordinasyon başkanlıklarına devredilecek.

Mahalli İdare Birlikleri Kanunu'nda öngörülen değişiklikle, üyelerinin tamamı il özel idarelerinden oluşan ulusal düzeydeki birliğin başkanı İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olacak.

Teklifle, il özel idaresi bünyesinde valiye bağlı kurulmuş olan il afet ve acil durum müdürlükleri, büyükşehirlerde il özel idarelerinin tüzel kişiliğinin sona ermesi sonucunda, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın taşra teşkilatı olarak valiye bağlı olarak yeniden yapılandırılıyor.