BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.411,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu markette herşey yoksula bedava

Bu bir ilk oldu! Sosyal yardımlaşma çerçevesinde bu markette "yoksul"dan para alınmayacak...

Abone ol

Uşak'ın Eşme İlçesi'nde açılan market Türkiye'de bir ilki başlatıyor. Bu markette yoksullara herşey bedava... İhtiyaç sahiplerini ise kaymakamlık, belediye ve muhtarlık belirleyecek.

Uşak’ın Eşme İlçesi’nde Belediye Meclis Üyesi Ülkü Dizdaş ve gönüllü kadınların özverili bir çalışması sonucu oluşuturulan “Sosyal Market Evi'nin” açılışını Eşme Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım yaptı.

Sosyal Market Evi’nin açılışında bir konuşma yapan Yıldırım, amaçlarının ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olduğunu söyledi. Hayırsever vatandaşların sosyal markete yardımda bulunmalarını isteyen Ahmet Yıldırım, “Hatırsever vatandaşlarımızdan kullanmadıkları giyimden, ev eşyasına ve gıdaya kadar ihtiyaç fazlası tüm ürünleri sosyal marketimize bağışlamasını istiyoruz”dedi.

Oluşturulan sosyal marketten yararlanacak ihtiyaç sahiplerinin kaymakamlık, belediye ve muhtarlıkların tespit edeceğini kaydeden Belediye Başkanı Yıldırım, “Hafta içi saat 09.00 - 18.00 arası açık olacak Sosyal Market Evindeki sorumlu kişler, bağışta bulunan vatandaşlara ve ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olacak. Her türlü faaliyet kayıt altına alınacak. Amacımız yardıma muhtaç aileleri ve vatandaşlarımıza yardımcı olmak”dedi.

Ahmet Yıldırım, açılış nedeniyle markete elbise bağışında bulunan esnaflara da teşekkür etti.