BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.498,33
HABER /  DÜNYA

Bu kriz İsrail'i de vuracak

Suriye'de şiddetin arttığı bir dönemde, Şam yönetiminin bölgedeki en büyük müttefiki İran'dan arka arkaya çarpıcı açıklamalar geliyor.

Abone ol

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, uluslararası kamuoyunu Suriye'ye yönelik bir müdahale konusunda uyarırken, yaşanan krizin İsrail'i de yutacağını söyledi.

Laricani ayrıca ABD ve bazı bölge ülkelerini Beşar Esad'a karşı mücadele eden muhaliflere askeri destek vermekle suçladı. Önceki günlerde de Şam yönetimi Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ı muhaliflere destek vermekle itham etmişti.

"BATI, ANNAN PLANI'NI BALTALADI"

Suriye krizi konusunda bir açıklama da İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'den geldi. İran Remi Haber Ajansı IRNA'ya konuşan Salihi, Annan'ın istifası sonrasında ABD ve Batılı güçleri Annan Planı’nın başarılı olmaması için çabalamakla suçladı. Salihi, "Annan ne zaman Suriye sorununu çözme yönünde çaba harcadıysa Batılılar bir şekilde bunu baltalamaya çalıştı” dedi.

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, perşembe günün görevinden ayrıldığını açıklamıştı.