BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Bu karar sünnet tartışmalarını bitirdi

Avusturya Adalet Bakanlığı, Vorarlberg Eyaleti devlet hastanelerinde sünnet yapılmaması talimatı verilmesinin ardından konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Abone ol

Bakanlık, açıklamasında 'dini sebeplerle yapılan sünnet suç teşkil etmez' tespitinde bulundu.

Ülke genelinde büyük tepkilere neden olan sünnet yasağına gerekçe olarak hukuki durumun net olmamasını gösteren Vorarlberg Eyaleti Valisi Markus Wallner'in sorusuna cevap olarak yapılan açıklama ile sünnet yapan doktorların herhangi bir cezai uygulamaya tabi tutulmayacağı bildirildi.

Bu duruma gerekçe olarak da anne babaların izin hakkını gösteren bakanlık, açıklamada sünnet ile çocuğun refahının zedelendiğine kimsenin itiraz etmediğini de yer verdi. Sünnetin ahlaka aykırı bir durum olmadığının altını çizen Adalet Bakanlığı, estetik operasyonlara ilişkin yeni yasada Müslüman ve Yahudi çocuklarının sünnet olmalarının doktorların kararına bırakıldığını, ancak bu durumun ebeveynin izni ile yapıldığından ceza gerektirmediğini belirtti.

Bu açıklamanın ardından Almanya'da Köln Eyalet Mahkemesi'nin sünneti "yaralama suçu" olarak değerlendirmesi yönündeki kararın Avusturya'da örnek teşkil etmeyeceği netleşmiş oldu.