BIST 10.255
DOLAR 32,32
EURO 34,76
ALTIN 2.389,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu kapı turistler için açılacak

Turistlere güzel haber. Marmaris'in Bozburun Beldesinde turist değişimi için Deniz Gümrük Kapısı açılıyor.

Abone ol

Marmaris'in Bozburun Beldesi'nde yaz sezonunda hizmete girecek olan Deniz Gümrük Kapısı ile birlikte öncelikli olarak Muğla'dan Yunanistan'a vize verecek birim faaliyete geçirilecek. Karşılıklı turist değişiminde de, tur şirketlerinin Bozburun'a götüreceği turistler Sömbeki Adası'ndan gelenler ile değiştirilecek.

Geçen yıl yapımı tamamlanmasına rağmen, sezon sonu olması nedeniyle hizmete giremeyen Bozburun Deniz Gümrük Kapısı bu sezon başında çalışmaya başlayacak. İl Genel Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Mehmet Erden, "Tüm görüşmeler çok olumlu geçti. Yapmayı tasarladığımız konular önümüzdeki günlerde tam anlamıyla netlik kazanacak olsa da çok güzel kararların alındığını söyleyebilirim. Deniz Gümrük Kapısı ile birlikte öncelikli olarak vize verecek bir birimin faaliyete geçirilecek olması çok önemli gelişme” dedi.

Verilen bilgiye göre, tur şirketlerinin Bozburun'a ulaştıracağı yerli ve yabancı turistler, Sömbeki Adası'ndan gelecek turistler ile takas edilecek. Tur şirketleri, Sömbeki'den gelen turistleri Muğla ve çevresinde önceden belirlenen paket turlara katacak. Akşam adaya dönülecek ve o sabah Türkiye’den karşıya geçmiş olan yerli ve yabancı turistler de Bozburun'a getirilecek. Haftanın başka bir gününde ise bu kez işlem tersten işleyip Türk tekneleri karşıya götürdükleri turistleri bırakıp oradan alacakları turistleri Türkiye tarafına getirecek. Akşam da geri götürecek.