BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Bu işte bir yamukluk var

Bakan Kemal Unakıtan, Kanaltürk'e ilişkin sorulara net yanıtlar verdi. Unakıtan sözlerine şöyle devam etti.

Abone ol

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, gazetecilerin, Kanaltürk Televizyonu ve kanal çalışanlarına ilişkin vergi incelemesine yönelik sorusunu şöyle yanıtladı:

''Burada hiçbir usulsüzlük yok. Hem (Ben vergi mükellefiyim) diyeceksin hem de (Niçin inceleniyorum) diyeceksin. Maliye Bakanlığı, vergi mükelleflerini inceleyecek. Kimse medya gücünü kullanarak normal yapılan bir vergi denetimi için idareyi baskı altına almaya çalışmasın. Bu hiç etik değil.

İncelenen sadece Kanaltürk değil. Bir sürü medya kuruluşu inceleniyor. Hangi birinden ne bir şey çıkmış. Zaten vergin doğru ise bir şey yok. Verginde eğer bir yamukluk varsa o zaman düşün. Nedir bu bağırtı çağırtı? Vergi denetmenlerini serbest bıraksınlar.

Vergi denetim elemanları binlerce inceleme yapıyor. Binlerle denetim elemanımız var. Bunlara maaş veriyoruz. Vergi mükellefi vergisini düzenli ödemiş mi ödememiş mi? Ödeyene teşekkür, Nedir bu bağırtı çağırtı? Medyaya niye baskı yapacağım ben, ama Türkiye artık eski Türkiye değil. Gelir İdaresinin denetim gücü arttı.

Niye inceleniyorum? İnceleneceksin tabi, mükellef değil misin? Kimse şikayet etmesin, şikayet eden de şikayet etmekle kalır, sözlerin anlamı yok. Hiç kimseden de korkumuz yok.''