BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Bu görüşme temel sütunlardan biri olacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüştü.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Türk-Amerikan ilişkilerinin, Türk dış politika sının temel sütunlarından biri olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül'ün, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve beraberindeki heyeti kabulünde, ikili ve bölgesel ilişkiler detaylı olarak ele alındı.

GÜL'ÜN HEDİYESİ KERRY'İ GEÇMİŞE GÖTÜRDÜ... DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Cumhurbaşkanı Gül, daha önce değişik vesilelerle görüştüğü Kerry'yi, bu kez ABD Dışişleri Bakanı olarak Türkiye'de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, kendisine yeni görevinde başarı diledi.

TEMEL SÜTUNLARDAN BİRİ OLACAK

Türk-Amerikan ilişkilerinin, Türk dış politika sının temel sütunlarından biri olduğunu ifade eden Gül, bölgede pek çok kritik gelişmenin yaşandığı bir dönemde gerçekleştirilen bu ziyaretin son derece zamanlı ve yerinde olduğunu vurguladı.

İkili ilişkiler, Kıbrıs meselesinin çözümü, müzakereleri devam eden ABD-AB Serbest Ticaret Anlaşması'na Türkiye'nin dahil olması ve terörle mücadelede işbirliği konularına da değinen Gül, başta Suriye , Irak ve Ortadoğu barış süreci olmak üzere çeşitli bölgesel meselelere ilişkin görüşlerini aktardı.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry de meselelerin çözümü konusunda ABD'nin Türkiye'den daha yakın bir müttefiki ve ortağı olamayacağına dikkati çekerek, bu nedenle Başkan Obama'nın Türkiye ile yakın işbirliği halinde çalışmak konusunda son derece kararlı olduğunu kaydetti.