BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,95
ALTIN 2.446,47
HABER /  GÜNCEL

Bu eldiveni getirene 10 bin dolar var

Uzatma süresinde attığı gol ile Kanada'ya altın madalya kazandıran Crosby'nin hokey eldiveni hâlâ bulunamadı.

Abone ol

Kanada'da 12-28 Şubat tarihlerinde yapılan 21. Kış Olimpiyatları'nda, Kanada-ABD buz hokeyi maçının uzatma süresinde attığı gol ile Kanada'ya altın madalya kazandıran Sidney Crosby'nin hokey eldiveni ve oyun sopası hâlâ bulunamadı.

Spor malzemeleri üreticisi Reebok, eldiveni ve sopayı getirene, 10 bin Kanada Doları (15 bin TL) ödül vereceğini açıkladı.

Maçın 2-2 berabere biten normal devrelerinin ardından, uzatmada altın golü atan Crosby, gol sevincini yaşarken eldiveninin tekini ve oyun sopasını havaya fırlattı. Takım arkadaşları ve yöneticilerle yaşanan sevincin ardında Sidney Crosby'nin eldiveni ve oyun sopası bir daha bulunamadı.

Reebok Kanada Genel Müdürü Len Rhodes, "Reebok, Sidney Crosby'nin ana sponsorudur ve kullandığı tüm malzemeler, kendisi için özel olarak üretilmektedir. Kaybolan malzemelerin aynının üretilmesi mümkün değil. Bu yüzden eldiven ve oyun sopası bizim için paha biçilmez nitelikte. Onları getirene 10 bin dolar ödemeye hazırız" dedi.

Öte yandan, Vancouver polisinin de maç günü güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye başladığı, ancak henüz resmi bir soruşturma açmadığı belirtildi.

Kanada'nın Vancouver kentinde yapılan olimpiyatların son günü oynanan Kanada-ABD karşılaşması, olimpiyatların da en heyecanlı ve çekişmeli maçı olmuştu.

Bir maç biletinin karaborsada 25 bin Kanada Doları (37 bin TL)'na alıcı bulduğu maçı, 300 milyondan fazla kişinin izlediği açıklanmıştı.