BIST 9.960
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.435,44
HABER /  GÜNCEL

Bu durumun bir soykırım olduğu çok açık

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, İsrail’in Gazze’de yaptığı saldırıların devlet terörü haline geldiğini ve bir soykırıma...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, İsrail’in Gazze’de yaptığı saldırıların devlet terörü haline geldiğini ve bir soykırıma dönüştüğünü söyledi.
Manisa’da ebediyete intikal eden aile bireyleri için okuttuğu mevlidi şerifin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bülent Arınç, İsrail’in çoluk, çocuk kadın demeden kimi öldürdüğüne bakmadan yaptığı katliamların açıkça bir soykırıma dönüştüğünü belirtti.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Manisa Sultan Camisinde ebediyete intikal eden annesi Sevdiye, babası İbrahim ve oğlu Fatih için mevlid okuttu. Mevlidi Şerife Bülent Arınç’ın yanı sıra kardeşleri Prof.Dr. Ümit Doğay Arınç, Kutay Arınç ve Yıldıray Arınç, AK Partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bülent Arınç ve kardeşleri mevlid öncesinde Çatal Mezarlığını ziyaret ederek ebediyete intikal eden aile efradı için mezarları başında dua etti. Öğle namazı öncesi Sultan Camisine gelen Arınç ve kardeşleri burada bir süre cami bahçesinde vatandaşlarla sohbet ettikten sonra camiye girdi. Öğle namazının ardından okunan mevlid ve Kur’an-ı Kerim tilavetlerinin ardından cami çıkışında Bülent Arınç gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

BU BİR SOYKIRIMDIR
İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlarla ilgili konuşan Arınç, şunları söyledi: “Mevlidi şerife birçok arkadaşımız ve dostumuz katıldı. Bu arada Manisa müftümüzün yaptırdığı duada Gazze’deki, Filistin’deki kardeşlerimizi hatırladık, onlara dua ettik. Ölenlerine rahmet diledik. Biran evvel kurtulmalarını bütün gönlümüzle arzu ettik."
İsrail’in şuan bir soykırım uyguladığını anlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne ahlaki ne de hukuki hiçbir kayıt tanımadan insanları öldürmek amacıyla ilerliyor. Bende biraz önce haber aldım bir mahalleye girdiler. 50’den fazla ölü var. Maalesef bir gazeteci ve bir sağlık görevlisinin de öldürüldüğünü duydum. İnşallah şehit olmuşlardır. Maalesef hiçbir sınır tanımadan dünyanın gözü önünde bu vahşet devam ediyor. Şuanda bildiğim kadarıyla 410 civarında Gazze’de insanımız öldü hayatını kaybetti. Müslümanların Kadir Gecesini kutlayacağı şu günlerde, bayram edeceği, Ramazanlarını büyük bir özlemle kutlayacağı bu günlerde maalesef İsrail bir devlet terörü uyguluyor. İnsanları sadece öldürmek amacıyla bombalıyor, katlediyor."
Türkiye’den başka sesini yükselten bu vahşete dur diyen başka bir ülke çıkmadığını belirten Arınç, sözlerine şöyle devam etti: "Güvenlik Konseyinden de bir netice alınamadı. Şu da çok enteresandır. İsrail başta ateşkesi kabul edeceğini ifade etmişken birkaç saatliğine bile olsa ateşkese evet demedi. Demek ki maksatları Gazze’de yaşayan insanları tamamen yok etmek ve canlı namına bir şey bırakmamak. Allah bu zalimlere fırsat vermesin."
Türkiye’nin dış politikasıyla başbakanıyla bütün dünyaya bu vahşeti ilan ettiğini anlatan Arınç, sözlerini şöyle tamamladı: "Umarım çağrılarımız karşılıksız kalmaz ve dünya İsrail’in bu zulmünü durdurmak için saniyeler içerisinde harekete geçmesi lazım yoksa Gazze’de hayatta insan kalmayacak. Çok üzüntülüyüz. İçeride yüzlerce insanımız bu acıyı paylaştı. Dualarımız onlarla. Allah bu zulümden bu işkenceden onları kurtarsın. Bu durumun bir soykırım olduğu çok açık. Çoluk, çocuk, kadın hiç fark etmeden çünkü bu terörizme karşı bir müdahale olmaktan çıktı İsrail’in iddiasına göre. Mahalleye giriyorlar ne varsa bombalıyorlar. Kimin öldüğüne de bakmıyorlar. Birleşmiş Milletler’in hukuk tarihi içerisinde de ve zannediyorum ki pek çok hukuki tabirler içerisinde de bir soykırım olarak açıkça isimlendirilebilir. İsrail devlet olarak söylüyorum, inanç olarak ve etnik köken itibariyle Yahudilerle, Musevilerle bir işimiz yok ama bu devlet terörü bilerek ve isteyerek yapılıyor. İnanıyorum ki uluslararası ceza mahkemesinde bu işi yapanların her birine hesap verirken göreceğiz.”
(İHA)