BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.440,68
HABER /  GÜNCEL

Bu denizanaları insanın iki katı

Ağırlıkları 200 kilo geliyor. Uzunlukları ise insan boyunu aşıyor. Dev denizanalarının sayısı rekor seviyeye ulaştı. Balıkçılar endişeli.

Abone ol

Japonya sahilleri, uzunlukları 2 metreye varan dev 'Echizen' denizanalarının istilasına uğradı.

Ağırlıkları 200 kiloya varan denizanaları, Japon balıkçıların korkulu rüyası haline geldi. Bilim adamları, denizanalarının her yıl bu dönem Çin sahillerinden göç ettiklerini, Japonya açıklarına vardıklarında ise olgunlaşma sürecini tamamladıklarını belirtti.

SAYILARI REKOR SEVİYEYE ULAŞTI

Hiroshima Üniversitesi'nden Shin-ichi Uye'nin başkanlığındaki araştırma grubundan yapılan açıklamaya göre, dev denizanalarının sayısının bu yıl rekor seviyede olması bekleniyor. Bu da balıkçılık sektörüne büyük bir darbe anlamına geliyor.

Japon balıkçılar, 2005'teki denizanası istilasından oldukça zararlı çıkmışlardı. 100 binden fazla balıkçı konuyla ilgili şikayette bulunmuş, Japon denizcilik tarihindeki en büyük maddi kayıp yaşanmıştı.

Nasıl bir yöntem izleyeceklerini tartışan Japonlar, denizanalarını henüz sudayken ufak parçalara bölme, kozmetik ve yiyecek sanayisinde kullanma gibi bir çok alternatif üzerinde kafa yoruyor.

İŞTE DEV DENİZANALARI

[PAGE]

 

[PAGE]

 

[PAGE]

 

[PAGE]

[PAGE]