BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,68
ALTIN 2.392,82
HABER /  DÜNYA

Bu dava kadınlara cesaret verecek

Amasya’da, karısını aldan kocanın 300 bir lira tazminat ödemesine karar verilen davanın avukatı Filiz Sözen, “Türkiye Cumhuriyeti’nde böyle ...

Abone ol

Amasya’da, karısını aldan kocanın 300 bir lira tazminat ödemesine karar verilen davanın avukatı Filiz Sözen, “Türkiye Cumhuriyeti’nde böyle bir davanın bu miktarda sonuca ulaşması elbette ki tüm bayanlara cesaret verecektir” dedi.
Müvekkili 2 çocuk annesi B.S.’nin eşi S.S. ve beraber yaşadığı yabancı uyruklu kadın tarafından darp edilip şiddete maruz kaldığını anlatan Avukat Filiz Sözen, “Delillerimizi toparlamak 3 yılı aldı. Yabancı uyruklu kadın, müvekkilimin eşinin hesabını kullanarak uçak biletleri almış, borsa oynamış. Beraber tatil resimleri vardı. Bunları sunduk. En önemli delilimiz zaten ortada bir çocuk var. Gayrimeşru bir çocuk var. Bu kesin bir delil olduğu için şüphelerimiz tamamen ortadan kalktı” diye konuştu.

"ADALET YERİNİ BULDU"
Davanın ezilen, hor görülen aldatılan, özellikle de şiddete maruz kalmış kadınların hukuk mücadelesi vermesi noktasında çok önemli olduğunu vurgulayan Filiz Sözen, “Zaten gazetelerde, haberlerde çıkan bu özellikle ölüm haberleri, eşleri tarafından öldürülen kadınların haberlerini gördükçe, okudukça cesaretleri yıkılmakta. Kendilerini daha çok aciz hissetmekteler. Bu tür davaların başarıya ulaşması onlara elbette ki cesaret veriyor. Çünkü adalet yerini bulmuş oluyor” şeklinde konuştu.
Sözen, şöyle konuştu: “300 bin lira kimine göre çok büyük bir para olabilir. Ama bir kadının onurunun kırılması, zedelenmesi, şiddete maruz kalması, bunu telafi edecek bir husus yok. Bu parayla ölçülemez. Çünkü onur kesinlikle parayla ölçülebilen bir değer değildir. Bana göre çok az mı? Yani orta karar.”
(İHA)