BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Bu da valiye hoşgeldin kuyruğu!

Ne iş başvurusu ne emekli kuyruğu... Bunca insanın derdi karşılama telaşı. İşte canım Türkiyemden manzaralar...

Abone ol

Şu günlerde canım Türkiyem'in güzide bölgelerinde pek bir telaş var... İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesi sadece atanacak valileri değil bölge halklarını da heyecanlandırıyor... Yerel ahali, illerinin yeni valisini karşılamak için hummalı bir hazırlığın peşinde...

Bu 'tatlı telaşın' fotoğrafları Sivas'tan geldi.... İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesi ile Emniyet Genel Müdür Yardımcısı iken Sivas Valiliği'ne atanan Ali Kolat, kentte pek hoş karşılandı.

İl protokolü, Valilik binası önünde uzun bir karşılama kuyruğu oluşturulurken, emniyet kökenli vali için polis müdürleri de tam kadro hazır bulundu.

Neyse ki Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile kente gelen Kolat'ın isteği üzerine havaalanında tören yapılmadı. Vali Ali Kolat'ı havalanında Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp, İl Emniyet Müdürü Yahya Bal ve İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Doğan karşıladı.

Valilik girişindeki karşılama kuyruğunda çeşitli daire müdürleri, Valilik personeli, sivil toplum örgütleri temsilcileri hazır bulundu.

KARŞILAMA KUYRUĞUNDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]

VALİ ALİ KOLAT KİMDİR?


1951 yılında Malatya’nın Darende İlçesi’nde dünyaya gelen Kolat, 1974 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. İçişleri Bakanlığı'nda göreve başlayan Kolat, 1976 yılında Kaymakamlık sınavını kazanarak Kayseri Maiyet Memurluğuna atandı. Çeşitli ilçelerde Kaymakamlık yaptıktan sonra Belçika'da Belediyecilik ve Adli Polis okullarında araştırma ve incelemelerde bulundu. 1988 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığına atanan Kolat, 1991 yılında Başmüfettiş oldu. 2004 yılında Teftiş Kurulu Başkanı olan Ali Kolat'a Polis Bakım ve Yardım Sandığı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi de verildi. 2008 yılında Personelden sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcı olan Kolat evli ve 3 çocuk babası.