BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.422,49
HABER /  GÜNCEL

Bu da maganda gelin

Suriye'den Mardin'e gelin gelen Neher Bınıt Dadoş, düğünün ortasında pompalı av tüfeğini alıp havaya ateş açtı.

Abone ol

Suriye’nin Derbesiye ilçesinde oturan 21 yaşındaki Nehel Bınıt Dadoş ile, bir yıl önce, Surişe aşık olduğu akrabası Kızıltepeli Abdüllatif Efe, Kızıltepe'de 2 gün 2 gece süren görkemli düğünle evlendi. Suriyeli gelinin, pompalı tüfeği alarak havaya ateş etmesi, düğüne katılanları şaşırttı. 

Suriye’nin Derbesiye ilçesinde oturan 21 yaşındaki Nehel Bınıt Dadoş, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde oturan ve geçen yıl kendilerini görmeye gelen akrabaları 22 yaşındaki Abdüllatif Efe’ye görür görmez aşık oldu. Abdüllatif Efe’nin Kızıltepe’ye dönmesinden sonra aklı onda kalan Suriyeli Nehel, kendisine sık sık telefon açarak aşkını dile getirdi. Aralarında sınır bulunduğu için bir araya gelemeyen ve bu nedenle aşk acısı çeken Nehel ile Abdüllatif’in bu özlemi Kızıltepe’nin Gökçe Beldesinde sona erdi. Türkiye ve Suriye’deki ailelerin de evliliğe olumlu bakması üzerine Suriye’den getirilen 21 yaşındaki Nehel Bınıt Dadoş ile Abdüllatif Efe için ilçeye bağlı Gökçe beldesinde muhteşem bir düğün yapıldı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı ve 2 gün 2 gece süren düğünde, davul- zurna eşliğinde halay çeken Suriyeli Nehel, sevincinnden eline aldığı pompalı tüfekle havaya defalarca ateş etti.

Sevdiğiyle ile evlendiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Nehel Bınıt Dadoş, “Bir yıl önce Abdüllatif Suriye’nin Derbesiye ilçesindeki evimizi ziyaret ettiğinde onu görür görmez aşık oldum. Kendisiyle sık sık telefonlaşıyorduk ve aşkımızı birbirimize söylüyorduk. Ancak birleşmemizi aramızdaki sınır engelliyordu. Aldığımız evlilik kararıyla ve yaptığımız düğünle artık birbirimize kavuştuk. Çok mutluyum. Abdüllatif için ailemi, yaşadığım toprakları bıraktım” dedi.