BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bu da Kılıçdaroğlu'nun anket sonucu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki hafta kala CHP ve AK Parti'nin oy oranlarını değerlendirdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki hafta kala CHP ve AK Parti'nin oy oranlarını değerlendirdi:

"Bugünkü kamuoyu araştırmaları CHP'nin yükselişini, AKP'nin düşüşünü gösteriyor. Benim gördüğüm, CHP yükselişini sürdürecek, AKP de düşüşünü sürdürecektir"

Erdoğan'ı televizyonda canlı yayına çağıran Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a da meydan okudu:

"Bir programda karşıma çıksa, gerçekten dağıtacağım. Yeter ki bir çıksın" 

Kılıçdaroğlu, TV 8'de yayımlanan "Seçim Özel" programına katılarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kemal Kılıçdaroğlu, "seçim tarihine yaklaşılırken, daha önce açıklanan kamuoyu araştırmalarında değişmeler yaşandığı ifade ediliyor. Tabanda kaymalar mı var?" sorusuna, kamuoyu araştırma şirketlerinin eskiden üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri söylediğini kaydederek, "Ama bugünkü kamuoyu araştırmaları CHP'nin yükselişini, AKP'nin düşüşünü gösteriyor. Benim gördüğüm, CHP yükselişini sürdürecek, AKP de düşüşünü sürdürecektir" değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN'IN HIRÇINLIĞI YENİLGİSİNDEN

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onların yaptığı anketler de bağımsız kuruluşların yaptığı anketler de bunu gösteriyor. Sayın Erdoğan'ın hırçınlığındaki temel neden de düşüşte olduğunu görmüş olmasıdır. Ben bunu sahada görüyorum zaten. Geçmişe göre çok canlı, son derece dinamik bir tablo var. Beni umutlandıran, gençlerin ve kadınların siyasete çok daha fazla ilgi göstermesidir. Bu, hem demokrasimiz açısından çok güzel hem de CHP acısından çok güzel."

Kılıçdaroğlu, partisinin gelecek kurultayında parti tüzüğünü değiştireceğini ifade ederek, "Tüzük de şöyle bir kural getireceğiz: Bir ilde il başkanımız var, seçimlerde oyu düşmüşse otomatikman düşmüş olacak. Onları görevden almaya gerek kalmayacak. Böyle objektif kurallar koyacağız" dedi.

İKTİDAR SÖZÜ

Partisinin oy oranının 1-2 puan artmasını başarı saymayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP'yi iktidara taşıyacağını öne sürdü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim meydanlarında "Sayın Kılıçdaroğlu, oyunu yükseltmekten bahsediyor, iktidar olmaktan bahsetmiyor" sözleri üzerine de Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

"Sayın Başbakan benim ne söylediğimi anlamamış ya da danışmanları benim söylediğimi aktaramamışlar. Elbette ki iktidar olmak istiyoruz. Bizim oyumuzun yükselişte olması ne demektir, iktidara giderek yakın olduğumuz demektir. Biz şu teklifte de bulunduk. Demokrasilerde karşılaşılan doğal bir sonuç vardır. Bir siyasal partinin lideri oylarını düşürürse istifa eder, yükseltirse yerinde kalır. 'Senin oyların düşerse genel başkanlığı bırak, benim oylarım düşürse ben bırakırım' dedim. Yanaşmadı bunlara. Bizim iktidar olacağımızı o da görüyor. Görmemesi mümkün değil."

İMAMHATİP OKULU TARTIŞMASI

"Son dönemde imam hatip okulları ve başörtüsü konusu yeniden seçim meydanlarında konuşulmaya başladı. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" sorusunu Kılıçdaroğlu, şöyle yanıtladı:

"Sayın Başbakan kaybedeceğini bildiği için 'acaba ben mütedeyyin insanları nasıl kandırırım' diye yola çıktı. İmam hatipleri biz, yani CHP kurdu. Çıksın desin 'ben kurdum'. Söyleyebilir mi? Çıktı, 'Zonguldak Üniversitesini biz kurduk' dedi. İnsanda biraz sıkılma olur. Zonguldak Üniversitesi sen daha başbakan olmadan önce kurulmuştu. Kaybeden kişi, nerede nasıl insanları kandırırım arayışı içine girer. Başbakan da bu arayışın içindedir."